Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Managementul calitatii serviciilor si ospitalitatea in restaurante, gastronomie, hoteluri - Stere Stavrositu

Managementul calitatii serviciilor si ospitalitatea in restaurante, gastronomie, hoteluri - Stere Stavrositu
-20%
Preț: 7,99 lei
9,99 lei (-20,02%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734640522
Editura:
Anul publicării: 2014
Ediția: 3
Pagini: 584
Format: 160x235 mm.
Categoria: Sfaturi Practice
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Ghid practic de organizare a serviciilor oferite de restaurante si hoteluri, volumul profesorului Stere Stavrositu, specialist cu o experienta de sase decenii in alimentatia publica, analizeaza aspectele specifice domeniului, de la resursele umane, dotarea si compartimentarea unei unitati, primirea si servirea consumatorilor, pina la igiena sau controlul calitatii. Prezentarile teoretice sint completate de sectiuni cu caracter practic: 400 de retete de preparate servite in mod obisnuit in restaurante, un glosar de termeni de specialitate si un set de schite tehnice si fotografii ce ilustreaza compartimentarea, diferite mises en place, ustensilele necesare si modurile de prezentare si servire a bauturilor si preparatelor. Lucrarea poate fi consultata atit de studentii de la facultatile de alimentatie publica si turism, elevii de la colegiile economice, profesori si formatori, cit si de managerii de hoteluri si restaurante sau de personalul din domeniu.
 
Din cuprins:
Managementul calitatii resurselor umane - Organizarea si clasificarea unitatilor de alimentatie - Compartimentarea si dotarea pe activitati functionale - Pregatirea unitatilor pentru primirea si servirea consumatorilor - Forme de prezentare a preparatelor si bauturilor - Primirea si servirea comenzilor - Recomandarea meselor si serviciile pe etapele zilei - Organizarea serviciilor pentru cina, mese festive si oficiale - Sortimentele si tehnologia bauturilor - Retete si tehnologii - Serviciile hoteliere si ospitalitatea turistica - Organizarea activitatii unitatilor de cazare.
 
Stere Stavrositu s-a format prin ucenicie si s-a calificat in activitatea de restaurant, a absolvit liceul si a fost promovat sef de restaurant, fiind solicitat in invatamint ca maistru instructor si profesor de alimentatie publica. A absolvit Scoala de maistri instructori in alimentatia publica (1967), Scoala postliceala de tehnologi in alimentatia publica (1971), Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava (1980), cursuri de zi, sectia subingineri, iar dupa 1989, Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare, obtinind titlul de inginer diplomat. Si-a continuat perfectionarea prin absolvirea cursurilor de manager in alimentatie publica si turism si de formator al personalului pentru functii operative si de conducere. A fost profesor gradul I in alimentatie publica la Liceul Economic din Constanta. In perioada 2001-2011 a predat cursuri de formare manageriala si a personalului operativ la institutii acreditate in domeniul alimentatiei publice si turismului, iar intre 2009 si 2010 a predat cursuri de gastronomie, gastrotehnica si servicii in alimentatia publica la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava. Dintre numeroasele lucrari publicate amintim: Practica serviciilor in restaurante si baruri (1994), Retetar de preparate culinare, produse de cofetarie-patiserie si arta serviciilor in restaurante pentru turismul intern si international (2004), Arta decentei si gastronomiei in familie si societate (2005), Ospitalitatea in turismul romanesc. Secolele XIX, XX, XXI (2010), Mincaruri aromanesti pentru familie si societate (2012), Destinul si harul in viata personala (2013).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.065 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.