Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Medicina legala. Editia 3 - Valentin Iftenie, Dan Dermengiu

Medicina legala. Editia 3 - Valentin Iftenie, Dan Dermengiu
-5%
Preț: 113,05 lei
119,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 2 Apr. 2020
ISBN: 9786061809004
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: 3
Pagini: 664
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Pornind de la necesitatea respectarii conceptului de dreptate, avand in vedere ca nimic nu face pe om mai rau decat nedreptatea (Toparceanu) si ca destinul omului s-a nascut odata cu nevoia de justitie si de respect individual (Hamburger), a aparut si s-a dezvoltat vocatia valorificarii conditiei umane cu ajutorul stiintei (Scripcaru – Terbancea) si anume: medicina legala.
Cursul de Medicina legala reprezinta un aport semnificativ adus literaturii de specialitate.
 
In cadrul actualei editii asistam la o abordare originala a numeroaselor aspecte medico-legale frecvent intalnite in activitatea practica prin prisma contributiilor valoroase aduse de profesionisti din toate ariile tematice care intereseaza aceasta materie: juristi, medici, psihologi etc. Lucrarea, structurata in 19 capitole, abordeaza principalele domenii ale medicinii legale atat din perspectiva teoretica, cat si din perspectiva practica. Astfel, lucrarea constituie un util instrument in intocmirea sau, dupa caz, intelegerea expertizelor medico-legale. Toate aspectele avute in vedere de autori sunt interpretate atat din perspectiva prevederilor penale, cat si cele procesual penale prin utilizarea criteriilor medico-legale de evaluare a gravitatii unui traumatism, precum si cele legate de evaluarea medico-legala psihiatrica si de expertiza medico-legala in cazul amanarii/Intreruperii executarii pedepsei privative de libertate.
 
Din cuprins
 • tanatologie medico-legala, felul mortii, violenta sau neviolenta
 • tanatogeneza, legatura de cauzalitate dintre leziunile traumatice si deces
 • leziunile si moartea prin arme de foc
 • traumatisme produse prin actiunea agentilor traumatici mecanici, fizici, toxici
 • comportamentul duplicitar si evaluarea medico-legala psihiatrica
 • notiuni de raspundere juridica civila-delictuala medicala
 • notiuni de clinica medico-legala
 • perspectiva Codului penal asupra violentei sexuale
Puncte forte
 • una dintre putinele lucrari in domeniu ce ofera o imagine de ansamblu asupra activitatii practice de medicina legala
 • sunt reliefate notiunile fundamentale de specialitate in baza carora sunt intocmite rapoartele de expertiza medico-legala indispensabile bunului mers al probatiunii judiciare
 • informatii de actualitate si cu aplicabilitate practica, dat fiind faptul ca sunt axate pe noile prevederi in materie penala si civila
 • este o sinteza reusita a notiunilor de specialitate prezentate, iar textul este completat armonios cu o bogata iconografie
 • are in vedere dispozitiile Noului Cod penal si ale Noului Cod de procedura penala
Public tinta
Studenti, masteranzi in domeniul juridic si medical, magistrati, medici legisti, avocati, criminalisti.
 
Valentin Constantin Iftenie este medic primar, profesor universitar, titular de disciplina in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii C. D. C din Bucuresti, secretar general al Consiliului superior de medicina legala, membru al Academiei de Stiinte Medicale din Romania.
Dan Dermengiu a fost director general al Institutului National de Medicina Legala Mina Minovici, profesor universitar, presedinte al Consiliului superior de medicina legala, membru corespondent al Societatii Germane de Medicina Legala, membru al International Academy of Legal Medicine, redactor executiv al Revistei Romane de Medicina legala, membru al Academiei de Stiinte Medicale din Romania.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.048 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.