Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
Mi se spune capucin - Daniil Harms
16,96 lei
19,95 lei (-14,99%)

Mi se spune capucin - Daniil Harms

Mi se spune capucin - Daniil Harms
-15%
Preț: 16,96 lei
19,95 lei (-14,99%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-6814-4
Editura:
Anul publicării: 2017
Ediția: TOP 10
Pagini: 232
Format: 106x180

DESCRIERE

                    Mi se spune capucin - Daniil Harms

  Traducere, prefata si note de Emil Iordache

O viziune comic-absurda asupra existentei, apartinindu-i unuia dintre maestrii de necontestat ai literaturii underground.

„In regnul lui Harms, corpul uman este supus unor dezmembrari fara limite. Totul poate fi rupt; capul, miinile, picioarele, urechile, narile, maxilarele etc., de parca autorul ar fi un copil dezechilibrat care-si distruge papusile. «Decapitindu-si» personajele, adica reducindu-le la starea de marionete, Harms isi delimiteaza sinecdotic o fauna care nu are legatura decit cu lumealui. In aceasta lume, functionind numai vointa creatorului, se poate intimpla numai ce vrea el. Iar Harms, in virtutea unei predispozitii anume, a unei fatalitati, a decis sa construiasca aceasta lume ludica, dar nu si vesela.”(Emil Iordache)

„Textul vietii-artei lui Harms s-a pastrat, s-a infiltrat printr-un canal subteran strimt si a provocat numeroase germinatii, atit literare, cit si existentiale, in cultura rusa postbelica, mai precis in acel segment al ei care, pina recent, era mai curind contracultura sau culturaunderground-ului.”(A. G. Gherasimova

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.