Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Mic dictionar de termeni utilizati in teoria, practica si didactica traducerii - Georgiana Lungu-Badea

Mic dictionar de termeni utilizati in teoria, practica si didactica traducerii - Georgiana Lungu-Badea
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9789731253626
Anul publicării: 2012
Pagini: 224
Format: 14x20
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE


„Mic dictionar de termeni utilizati in teoria, practica si didactica traducerii este, in primul rand, un dictionar mult asteptat, fiind primul material de acest gen in terminografia romaneasca. De asemenea, dictionarul reprezinta un act de curaj din partea autoarei, deoarece terminologia traductologiei este, prin excelenta, interdisciplinara, ceea ce sporeste dificultatea demersului. Totodata, Mic dictionar de termeni utilizati in teoria, practica si didactica traducerii este o lectura placuta si antrenanta, lucru de obicei rar intalnit in cazul dictionarelor. Iata cel putin cateva dintre motivele care recomanda acest dictionar ca o sursa de referinta pentru toate persoanele implicate in teoria, practica si didactica traducerii.”

Prof. univ. dr. Georgeta Ciobanu

 

Georgiana Lungu-Badea este profesor universitar doctor la Catedra de Limbi Romanice, Facultatea de Litere, Istorie si Teologie, Universitatea de Vest din Timisoara. Este redactor sef al revistelor „Dialogues francophones” si „Translationes”, fondator si director al centrului de cercetare ISTRAROM-Translationes (Istoria traducerii romanesti). Este membra a asociatiilor profesionale CIEF (2005), Septet (2005). Domenii de interes: traductologia, problemele teoretice si practice ale traducerii, traducerea literara, literatura. A publicat numeroase carti de specialitate la Editura Universitatii de Vest din Timisoara.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.