Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Modelul national de informatii: un altfel de management - Cristian-Gelu Barbuta

Modelul national de informatii: un altfel de management - Cristian-Gelu Barbuta
-5%
Preț: 24,94 lei
26,25 lei (-4,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786061142071
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 140
Categoria: Sfaturi Practice
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Modelul national de informatii - Un altfel de management, este dedicata in principal prezentarii unui concept novator in domeniul analizei informatiilor de natura criminala, intitulat Modelul National de Informatii (MNI) si transpus in realitate relativ recent la nivelul unor state cu traditie in domeniu, despre care apreciez ca ar fi dezirabil si oportun sa fie implementat si la nivelul institutiilor cu atributii in domeniul impunerii legii din Romania. Ea vine sa completeze nivelul de cunostinte teoretice si practice continut in volumele De la informatie la intelligence si Intelligence: o noua revolutie, aparute in luna mai 2013, respectiv ianuarie 2014 la Editura Sitech. Deoarece MNI este asemanator cu un proces de management care are ca trasatura principala modul in care institutiile de impunere a legii folosesc informatiile cu valoare si iau decizii privind rezolvarea problemelor si alocarea resurselor de care dispun, am considerat necesara inserarea in continutul prezentei lucrari atat a notiunilor de baza ce vizeaza managementul organizatiei cat si a celor referitoare la instituirea capacitatii de analiza a informatiilor la nivelul acestor institutii.
In principiu, orice organizatie ar trebui sa fie capabila sa descrie modul in care isi deruleaza activitatea sau face sa functioneze propria afacere, putand raspunde la intrebari de genul:"cum sunt colectate informatiile din mediul intern ori extern si cum este decisa alocarea resurselor", sau"cum sunt masurate rezultatele activitatii si modul in care se invata din succese ori esecuri". MNI este un exemplu al modului in care institutiile de impunere a legii utilizeaza potentialul informativ si analitic, inglobat in cadrul unor produse informationale, pentru a sprijini atat documentarea cazurilor deosebite si rezolvarea problemelor de natura tactica sau strategica (componenta reactiva) cat si identificarea dimensiunilor fenomenului criminalitatii in scopul intreprinderii unor masuri preventive (componenta proactiva).  Acest model, denumit in literatura de specialitate NIM (National Intelligence Model), a fost creat in anul 1999 de catre National Criminal Intelligence Service (NCIS) din Marea Britanie ca urmare a constatarii unui cerc vicios de incercari nereusite in abordarea fenomenului criminalitatii, a existentei la nivel national a unei variatii mari de practici profesionale privind analiza informatiilor de natura criminala si utilizarea rezultatelor acesteia, precum si distorsionarea fluxurilor informationale locale, regionale si nationale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.057 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.