Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Momente filosofice din 50 de ani - Vasile Musca

Momente filosofice din 50 de ani - Vasile Musca
-10%
Preț: 45,00 lei
50,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 6 Apr. 2020
ISBN: 9786067974249
Anul publicării: 2018
Pagini: 408
Categoria: Proza, eseistica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Eseurile si studiile cuprinse in acest volum, privite in totalitatea lor, circumscriu destul de precis sfera intereselor si preocuparilor mele in domeniul istoriei filosofiei. Ele merg de la inceputurile presocratice ale gandirii grecesti, si, desigur, si europene, pana la filosofia mai apropiata de zilele noastre. Este vorba, asadar, de o suprafata intinsa cu o concentrare asupra unor teme pe care le‑am socotit de o importanta deosebita: Platon si Aristotel, intalnirea plina de efecte istorice, mai ales prin neoplatonism, dintre politeismul pagan grec si monoteismul crestin, nasterea gandirii moderne (Descartes si Leibniz), Iluminismul si Kant, idealismul german (Schelling, Hegel, Goethe, romanticii), Nietzsche, Heidegger. Toate aceste contributii contureaza, cred, o conceptie unitara despre natura si caracteristicile procesului de evolutie a filosofiei europene. Apartinand aceluiasi autor, elaborate in general pe baza aceleiasi bibliografii, cam pe aceeasi tematica sau inrudita, era inevitabil sa nu se produca unele repetitii, cu aspect redundant, pentru care solicit ingaduinta si intelegerea eventualilor mei cititori. Intr-un fel nu am respectat intru totul inteleptul sfat al batranului Goethe, ca secretul maestrului se afla in limitare, dar se pare ca nu am vrut sa fiu chiar un maestru, mi-a fost imposibil sa ma limitez doar la un singur ganditor sau o singura epoca, asa cum pretind exigentele cele mai inalte ale cercetarii de azi. Totusi, imi asum acest risc. (Vasile Musca)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.051 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.