Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
Mozaic profan - Denis Buican
21,16 lei
24,90 lei (-15,02%)

Mozaic profan - Denis Buican

Mozaic profan - Denis Buican
-15%
Preț: 21,16 lei
24,90 lei (-15,02%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 22 Apr. 2021
ISBN: 9786065280786
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 224
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Traducator: George Corbu

Editie bilingva romana-franceza

Cet essai essentiel contient des reflexions historiques, philosophiques et biologiques etayees par une erudition a la fois fondatrice et fructueuse. Les exemples elus pour l'illustration d'une realite en mosaique, mosaiquee, soutiennent avec acuite des brins de pensee actuels ou retrouves dans les ceuvres realisees jusqu'alors par Denis Buican, les unes traduites egalement dans la langue de son pays d'origine. Pour les lecteurs non encore familiarises avec l'oeuvre du penseur, du biologiste, de l'historien des sciences, de l'universitaire et non en dernier lieu de recrivain, le present livre, quoique reduit en dimensions, offre une heureuse occasion d'entreprendre, avec rauteur, un periple critique dans l'histoire de l'humanite en mettant raccent sur la periode contemporaine. C'est, en meme temps, une occasion offerte au savant de se rapporter, meme succintement, a ses propres theories scientifiques constituant sont apport a la science universelle: la selection multipolaire et la biognoseologie. D'une maniere mosaicale, aussi bien que kaleidoscopique, les faits narres - a substance culturelle, historique, scientifique - s'enchainent ou bien se suivent devoilant des aspects dont la signification est bien eclairee et precisee en tant que telle, par l'analyste d'exception qui s'avere etre l'auteur, inventeur de formules memorables - le plus souvent, fruit des jeux de mots inspires a peine traductibles - de veritables contributions definitoires a la portee du langage politique actuel. L'essai finit avec deux Apocalypses paralleles ou le poete Denis Buican fait, encore une fois, la preuve d'une imagination qui le situe, sans aucun doute, parmi les visionnaires, parmi les createurs de paraboles et de fictions. Quant a la Maison d'Edition CD PRESS qui continue ainsi par l'impression de cet essai inedit, en edition bilingue, la publication de l'integrale buicanienne, on lui doit des eloges pour l'implantation dans le milieu spirituel formateur autochtone, d'une presence des plus prestigieuses, incitante et lucide, dans la science et la pensee de nos jours, soulignee d'ailleurs dans les traites et encyclopedies du monde entier, tout en illustrant le courage intellectuel et l'offrande sur l'autel de la connaissance. 
 

Acest eseu esential contine reflectii istorice, filosofice si biologice sprijinite pe o eruditie fondatoare si roditoare in acelasi timp. Exemplele alese intru ilustrarea realitatii mozaicate si mozaicale sustin, cu acuratete, franturi de gandire actuale sau regasite in lucrarile de pana acum ale lui Denis Buican, unele traduse si in limba tarii sale de bastina. Pentru cititorii inca nefamiliarizati cu opera ganditorului, biologului, istoricului stiintelor, universitarului si, nu in ultimul rand, a scriitorului, cartea de fata, desi redusa ca dimensiuni, ofera un bun prilej de a face, impreuna cu autorul, un periplu critic in istoria umanitatii, accentuand perioada contemporana. Este, totodata, o ocazie pentru savant sa se refere, chiar daca succint, la propriile-i teorii stiintifice constituind aportul sau la stiinta universala: selectia multipolara si biognoseologia. Mozaical si caleidoscopic, faptele narate - de natura culturala, istorica, stiintifica - se leaga sau se succed dezvaluind aspecte a caror semnificatie este bine clarificata si precizata ca atare de catre analistul de exceptie care se arata a fi autorul, inventator de formule memorabile - fructul cel mai adesea al unor inspirate jocuri de cuvinte, abia traductibile - veritabile si definitorii contributii la limbajul politic actual. Eseul se incheie cu doua Apocalipse paralele in care poetul Denis Buican face, inca o data, dovada unei imaginatii ce il situeaza, fara nicio indoiala, in randul vizionarilor, al creatorilor de parabole si fictiuni. Editurii CD PRESS, care continua, astfel, prin editarea acestui eseu inedit, in editie bilingva, publicarea integralei buicaniene, i se cuvin elogii pentru reincetatenirea, in mediul spiritual formator autohton, a unei prezente dintre cele mai prestigioase, incitante si lucide in stiinta si gandirea zilelor noastre, subliniata, de altfel, in tratatele si encidopediile lumii intregi, ilustrand, deopotriva, curajul intelectual si jertfa pe altarul cunoasterii. - George Corbu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.