Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Naratiunea medicala in Romania in domeniul bolilor cardiovasculare - Ioana Silistraru

Naratiunea medicala in Romania in domeniul bolilor cardiovasculare - Ioana Silistraru
-5%
Preț: 33,25 lei
35,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067495027
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 224
Format: 13x20
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Orice interactiune umana produce o „poveste”, cu atat mai mult o intalnire intr-un context medical, unde relatarea istoricului unei boli, si nu atat a afectiunii in sine, in sens clinic, cat mai degraba a impactului pe care boala il are asupra individului si universului sau, toate acestea, asadar, produc o naratiune. Medicina bazata pe naratiune (Narrative Based Medicine), la fel ca medicina bazata de dovezi (Evidence Based Medicine), are ca scop alinarea unei suferinte, vindecarea unei boli, si nu singura, de buna seama, ci ca o completare si augmentare a puterilor, uneori limitate chiar de stiinta insasi, ale medicului. Medicina nu exista in afara relatarilor bolii, atat doar ca pe masura ce corpul si boala dispar in spatele unui ecran de computer si a valorilor date de analize sau investigatii imagistice, la fel si povestea „ruleaza” intr-un plan din ce in ce mai indepartat. Sociologia medicala revine insa pentru nevoia descrierii fenomenului, literatura aduce o aliniere la regulile dramaturgiei, unde pacientul are un rol, medicul un altul, familia joaca si ea un rol, publicul care urmareste narativul are si el ceva de spus. Acest volum este rezultatul unei cercetari stiintifice intr-un perimetru definit, in scop sociologic, pentru introducerea unei bune definitii a medicinei narative, concept cu multe fatete, caruia inca i se descopera valentele in nobila profesie medicala. Este destinat lecturii didactice, dar aduce un beneficiu oricarui cititor curios, pentru ca orice poveste autentica, fie si a unei suferinte, vorbeste, prin autenticitatea ei, tuturor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.