Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Opere V. Supravietuirile 3. Logica - Radu Cosasu

Opere V. Supravietuirile 3. Logica - Radu Cosasu
-20%
Preț: 7,99 lei
9,99 lei (-20,02%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 13 Aug. 2020
ISBN: 9789734633821
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 312
Format: 130x200 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Al treilea volum din Supravietuiri reia povestea lui Radu Costin dupa „sinuciderea politica” a acestuia in plenul Congresului tinerilor scriitori. Autorul zugraveste o perioada comunista tragicomica, in care proaspatul somer respins de societate doreste sa-si faca un rost in viata, sa-si rascumpere pacatele, iar pentru aceasta incearca sa treaca de la meseria de jurnalist si, apoi, de cenzor la nobila profesie de scriitor. In acest volum, Radu Cosasu isi continua autobiografia in aceeasi nota ironica, punind pe tapet incercarile unui tinar aspirant de a patrunde in tagma literara, cu suisurile si coborisurile pe care aceasta incursiune le presupune. Logica este astfel un veritabil manual de supravietuire a scriitorului debutant in societatea comunista.
 
„Admirabil scrisa, Logica este cartea unei etape a existentei despre care literatura lui Radu Cosasu nu se rostise; acolo unde se sfirseste autobiografia (lui Radu Costin) incepe biografia (lui Radu Cosasu), firul vietii fiind astfel refacut, intregit, din perspectiva integratoare a aventurii constiintei: Logica este romanul vietii de pina la text si, in acelasi timp, una din cartile (alaturi de Viata ca o prada de Marin Preda si Virstele ratiunii de Paul Georgescu) despre cartile si scriitorii celei mai importante generatii literare postbelice. In alta ordine, Logica este un incintator roman despre «obsedantul deceniu».” (Ioan Holban)
 
„Senzationalul nu este numai de ordin faptic, ci si stilistic. Aici se observa, mai ales, mina reporterului, a gazetarului; in reunirea disparatului, ca in metafora poeziei avangar-diste. Nu numai intreaga carte, si la nivelul materialului de viata alcatuitor, dar fiecare fraza, la nivelul elementelor expresive, procedeaza prin punerea la un loc a unor lucruri complet diferite, prin structurarea diversului. E si un mod de a concepe realitatea, nu prin lanturi de evenimente, ci prin receptarea lor concomitenta, ca al imaginilor de pe ecran... Logica este o opera de proza exceptionala, prin tragismul ascuns in toate cutele umorului, prin orchestrarea savanta a temelor si motivelor bio-grafice. Putini scriitori romani si-au povestit cu mai multa sinceritate si intr-un mod mai captivant viata dintre doua carti.” (Nicolae Manolescu)
 
Radu Cosasu este unul dintre cei mai apreciati scriitori romani contemporani. In perioada 1973-1989 a publicat un ciclu de nuvele (in sase volume) intitulat Supravietuiri (Editura Cartea Romaneasca) si inspirat din experienta sa politica si literara, pus sub semnul unei consecvente autocritici duse pina la autoironie. Dupa 1989, aceste Supravietuiri, fara modificari oportuniste, la zi, au fost montate intr-o ordine cronologica, permitind o noua lectura, in sensul clasic al unei „educatii sentimentale”, precum si in cel postmodern al autofictiunii. Din 1997 semneaza o rubrica saptaminala in ProSport, apoi, pina in prezent, in Gazeta Sporturilor. In 2007 a primit din partea Uniunii Scriitorilor Premiul National pentru Literatura. La Editura Polirom au mai aparut: Opere I. Maimutele personale • Povesti pentru a-mi imblinzi iubita • Alti doi ani pe un bloc de gheata (2008), Opere II. O vietuire cu Stan si Bran • Sonatine (2009), Opere III. Cinci ani cu Belphegor • Matusile din Tel Aviv (2009), Opere IV. Supravietuirile: 1. Ramasitele mic-burgheze • 2. Armata mea de cavalerie (2011), Opere V. Supravietuirile: 3. Logica (2013), Opere VI. Supravietuirile: 4. Pe vremea cind nu ma gindeam la moarte • 5. Gargaunii (2014), Viata fictiunii dupa o revolutie (2016; Premiul pentru proza al Radio Romania Cultural, 2017, Premiul pentru proza al revistei Observator cultural, 2017) si Fotbal plus ai mei si ai nostri (2017).
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.