Pachet 2 carti: Revolutia alimentara si sanatatea inimii si Revolutia glucozei - Dr. Gheorghe Cerin, Jessie Inchauspe

DESCRIERE
1. Revolutia alimentara si sanatatea inimii - Dr. Gheorghe Cerin
Bolile cardiovasculare sunt consecinta felului in care ne hranim.
A vazut oameni care ar fi dat totul pentru o sansa in plus. Dar cand au ajuns pe masa de operatie, erau deja intr-un punct in care totul parea pierdut. De aceea, Dr. Gheorghe Cerin, medic cardiolog cu peste 30 de ani de experienta, a scris aceasta carte pentru cei care inca pot face o schimbare la timp, dar si pentru cei care traiesc deja cu un diagnostic cardiac si vor sa-si recastige controlul, ritmul si speranta.
Revolutia alimentara si sanatatea inimii este o carte despre preventie, constientizare si alegeri care pot schimba traiectoria unei vieti. Bazata pe strategii practice, usor de urmat in viata de zi cu zi, aceasta te ajuta sa intelegi:
- Cum poti reduce valorile colesterolului, glicemiei si trigliceridelor doar prin schimbarea hranei;
- De ce indicele glicemic conteaza mai mult decat caloriile atunci cand vrei sa iti protejezi inima;
- Ce legatura exista intre glucoza, colesterol, greutate si boli cardiovasculare.
- Ce greseli alimentare faci zi de zi, fara sa-ti dai seama, si cum le poti corecta;
Fara diete „minune”, dar cu dovezi medicale si metode aplicate pe mii de pacienti, aceasta carte este primul pas spre o viata lunga si o inima mai sanatoasa
CE ESTE REVOLUTIA ALIMENTARA?
Dr. Cerin vine cu o schimbare profunda de perspectiva asupra hranei si a efectului pe care il are asupra inimii si metabolismului. Aceasta NU este o dieta, ci:
- Un plan alimentar bazat pe 10 principii care regleaza colesterolul, glicemia, tensiunea si inflamatia.
- O reconectare cu ritmul natural al corpului: mese simple, la timp, fara mancat „pe fuga”.
- Un raspuns concret la stilul de viata modern, care te oboseste fizic si psihic.
- O alternativa reala la pastile – validata de mii de pacienti care au trecut prin cabinetul sau.
Aceasta carte este pentru tine daca:
1. Ai colesterolul marit sau suferi de hipertensiune si vrei sa intelegi cauza, nu doar sa tratezi efectul.
2. Ai in familie cazuri de infarct, interventii pe cord sau boli cardiace si vrei sa previi posibilele afectiuni.
3. Mananci pe fuga, sari mese, bei multa cafea, si simti nevoia unui plan alimentar realist, adaptat nevoilor tale.
4. Te simti obosit, ametit, ai puls accelerat sau lipsa de aer, dar analizele iti ies „normale”.
5. Ai trecut printr-un eveniment cardiac si vrei sa-ti reorganizezi stilul de viata, cu sens.
Aceasta carte te va ajuta sa:
1. Tii sub control tensiunea, colesterolul, glicemia si inflamatia prin 10 principii simple.
2. Aplici metoda Restoring Therapy pentru echilibru si preventie.
3. Intelegi cum alimentatia, somnul, stresul influenteaza sanatatea inimii tale.
4. Schimbi felul in care te raportezi la mese si gustari, evitand obiceiurile care iti obosesc inima.
Recunosti semnele subtile ale inimii obosite, chiar daca analizele „iti ies bune.”
2. Revolutia glucozei - Jessie Inchauspe
Glucoza, adica zaharul din sange, este o molecula minuscula din corp, dar care are un impact enorm asupra sanatatii. Aceasta patrunde in sange prin amidonul si glucidele pe care le consumam. Nouazeci la suta dintre noi suferim din cauza excesului de glucoza din corp si cei mai multi nu stim acest lucru. Simptomele? Pofte de mancare imperioase, oboseala, infertilitate, probleme hormonale, riduri... Si, in timp, aparitia unor afectiuni precum diabetul de tip II, sindromul ovarelor polichistice, cancerul, dementa si bolile de inima.
Plecand de la informatii stiintifice de ultima ora si de la propriile cercetari de pionierat in biochimie, Jessie Inchauspé propune zece metode surprinzator de simple prin care ne putem echilibra nivelurile glucozei din organism, eliminand simptomele negative. Si asta fara a tine dieta si fara a renunta sa mancam ce ne place. Ne spune, de exemplu:
Cum sa slabim fara efort, consumand pur si simplu alimentele in ordinea corecta.
Ce ingredient secret ne permite sa mancam si desert, in acelasi timp in care corpul nostru intra in mod de ardere a grasimilor.
Ce mica schimbare adusa in micul dejun ne sporeste energia si pune stop poftei de dulce.
Antrenanta si informativa deopotriva si avand la baza cele mai recente concluzii stiintifice, aceasta carte prezinta un nou mod de a gandi starea buna de sanatate. Revolutia glucozei este plina cu sfaturi care ne pot imbunatati spectaculos si imediat viata, indiferent de preferintele culinare.
Mi-a placut la nebunie aceasta carte; Jessie explica detaliat o problema cu care ne confruntam atat de multi dintre noi – modul in care ne echilibram glicemia – si ofera metode simple si accesibile, dar cu fundament stiintific, care ne pot ajuta sa ne imbunatatim sanatatea. — Michael Mosley, medic, autorul bestsellerului The Fast Diet
Nu exista cale mai usoara sa slabesti sau sa-ti reduci glicemia si tensiunea arteriala decat prin a face un singur lucru: aplatizandu-ti curba glucozei, dupa cum spune biochimista Inchauspé. In aceasta carte desteapta si bazata pe studii de avangarda, autoarea explica noua tehnologie care ne ajuta sa nu mai mergem pe ghicite in incercarea de a afla ce alimente tin pe loc pierderea in greutate si ne explica ce anume se petrece mai exact inauntrul corpului nostru. Este ghidul complet al calatoriei catre o greutate corporala ideala si o sanatate mai buna. — Nina Teicholz, jurnalista de stiinta, autoarea bestsellerului The Big Fat Surprise
Revolutia glucozei te va ajuta sa te simti mai bine, sa nu mai ai pofte imperioase, sa-ti asculti corpul, sa-ti echilibrezi hormonii si sa traiesti mai mult, iar pe parcurs te va invata principii stiintifice si iti va aduce un zambet pe fata. Aceasta carte este una dintre lucrarile mele de referinta – nu astepta prea mult pana s-o citesti! — Davinia Taylor, actrita britanica si autoarea bestsellerului It's not a Diet
Jessie (cunoscuta si ca Glucose Goddess) ne ia cu ea intr-o calatorie antrenanta si informativa, spre a intelege cum varfurile de glucoza provocate de ceea ce mancam ne afecteaza sanatatea. Acest ghid practic este plin cu sfaturi si informatii utile despre cum si ce sa mancam; un ajutor indispensabil pentru oricine vrea sa-si inteleaga organismul si sa aiba o sanatate mai buna. — Tim Spector, OBE, profesor de epidemiologie genetica la King's College, Londra, autorul cartilor Spoon Fed si The Diet Myth si cofondator al companiei ZOE
RECENZII