Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Pachet Teoria si practica nursing. Volumele 1, 2, 3 si 4 - Vasile Baghiu

Pachet Teoria si practica nursing. Volumele 1, 2, 3 si 4 - Vasile Baghiu
-12%
Preț: 140,80 lei
160,00 lei (-12%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 4 Aug. 2020
ISBN: 6433
Anul publicării: 2020
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Pachetul contine 4 volume
 
Volumul 1: Teoria si practica Nursing volumul I 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA-I
 
Teoria si practica Nursing volumul I 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA-I
 

Avizat M. E. N. conform O. M. nr. 3022/8. 01. 2018

Teoria si practica Nursing volumul I 50 de planuri de ingrijire pe baza diagnosticelor NANDA-I

Cartea este scrisa de psiholog Vasile Baghiu, profesor la Școala Postliceală  Sanitară din Piatra Neamț, fost asistent medical si  propune abordarea îngrijirilor nursing în perspectiva standardizată “evidence-based” a organizaţiei North American Nursing Diagnosis Association – International.

 

Volumul „Planuri de Ingrijire – asociate diagnosticelor nursing NANDA-I” de Vasile Baghiu propune abordarea ingrijirilor nursing in perspectiva standardizata “evidence-based” a organizatiei North American Nursing Diagnosis Association - International, care asigura limbajul stiintific international in profesia de asistent medical generalist. 

Este prima încercare sistematizata de acest fel de la noi, parte a unui proiect mai larg care are titlul general TEORIA SI PRACTICA NURSING si care va cuprinde inca trei volume: „Planuri de îngrijire – asociate diagnosticelor clinice”, „Interventii nursing în urgentele medico-chirurgicale” si „Tehnici nursing”.

Dupa mai multe decenii  în care procesul de ingrijire a fost structurat si explicat în Romania pe seama modelului hendersonian al nevoilor (care aparţine mai curand psihologiei si sociologiei), ar fi momentul unei orientari mai pronunţat stiintifice si mai pragmatic-profesionale. 

Oferind un capitol in care sunt explorate catorva disfunctionalitati din acest domeniu si un numar de 50 de planuri de ingrijire organizate pe diagnostice NANDA-I intalnite frecvent in practica nursing, la care se adauga lista propriu-zisa a diagnosticelor NANDA-Iîmpartite pe domenii, lucrarea se doreste un prim pas in vederea atingerii acestui scop, practic o aducere la zi a continuturilor si abordarilor din domeniu. 

Elevii, studentii, profesorii de specialitate si asistentii medicali au ocazia sa utilizeze astfel un instrument de lucru actualizat si, totodata, în acord cu programa scolara specifica, în care se precizeaza, la majoritatea disciplinelor de studiu, ca a doua competenta care urmeaza a fi dobandita de elevi in procesul de învatamânt este „identificarea diagnosticelor/problemelor de ingrijire la pacientii cu afectiuni...”. Aşadar, nu „identificarea nevoilor de ingrijire...”, cum se întîmplă în mod curent.

Lucrarea poate fi de folos si medicilor, care au astfel o mai clara delimitare a bazei stiintifice a ingrijirilor nursing cu care au de a face in colaborarea lor profesionala cu asistentii medicali. 

Structura si continuturile acestei carti au la baza cateva surse bibliografice valide la nivel internatonal si nu este, fireste, o „inventie romaneasca”. Dincolo de orice impuls de „originalitate” si „reinventare a rotii”, autorul a considerat mai important sa impartaseasca elevilor, studenţilor, asistentilor medicali si profesorilor de la noi continuturile si abordarile aduse la zi pe plan international, in folosul practicii nursing si, la urma urmei, in folosul pacientilor.

 

 

Volumul 2: Teoria si practica nursing. Volumul II. Planuri de ingrijire asociate diagnosticelor clinice autor 

 

Teoria si practica nursing. Volumul II. Planuri de ingrijire asociate diagnosticelor clinice autor ( Vasile Baghiu )

 

 

40 de planuri de ingrijire pe afectiuni clinice, cu diagnostice nursing NANDA-I, obiective, interventii si evaluari specifice.

Aceasta carte propune reconectarea ingrijirilor nursing de la noi la standardele internationale, continuind explorarea domeniului -inceputa cu primul volum - dupa modelul "evidence-based" structurat de NANDA-I, organizatia care asigura limbajul stiintific in profesia de asistent medical generalist. Oferind o parte teoretica (in care este subliniata importanta diagnosticului nursing in procesul de ingrijire) si 40 de planuri de ingrijire organizate de data aceasta pe diferite afectiuni clinice (cu elemente definitorii ale bolii, diagnostice nursing NANDA-I asociate, aplicarea formulei PES, obiective - NOC, interventii - NIC, repere de educatie pentru sanatate si evaluari), volumul este foarte util atat pentru asistentii medicali, cat si pentru elevii, studentii si profesorii din invatamantul sanitar, un instrument de lucru eficient, un ghid-manual care se pliaza pe programa scolara si aduce totodata la zi in Romania abordarile si continuturile specifice, spre beneficiul sistemului medical si al pacientilor.

 

Volumul 3: Teoria si practica nursing, Volumul III. Procesul de ingrijire a pacientului

 

Teoria si practica nursing, Volumul III. Procesul de ingrijire a pacientului - Vasile Baghiu

 

 

 Repere istorice si modele stiintifice in nursing
- Mediul de munca, functiile si rolurile asistentului medical generalist
- Procesul de ingrijire
- Aplicatii
 
Aceasta carte - a treia parte a lucrarii,, Teoria si practica nursing'' - a aparut in continuarea volumelor ''Planuri de ingrijire asociate diagnosticelor nursing NANDA-I'' (Viata Medicala Romaneasca, 2017) si,, Planuri de ingrijire asociate diagnosticelor clinice'' (Cartea Medicala, 2018).
 
Ea exploreaza, in acord cu standardele internationale la zi si cu cea mai recenta programa specifica din invatamantul sanitar din Romania, procesul de ingrijire cu etapele lui definitorii (culegerea de date, diagnosticarea nursing, planificarea ingrijirilor, aplicarea interventiilor, evaluarule), ofera cateva repere istorice ale nursingului, prezinta o serie de teorii si modele specifice domeniului si contureaza aspectele de baza ale profesiei de asistent medical generalist.
 
Elevii, studentii si profesorii din domeniu vor gasi aici un ghid foarte util corespunzator modulului,, Nursing General I'' din curricula scolilor postliceale sanitare, iar asistentii medicali isi pot verifica anumite cunostinte si practici din experienta lor de la patul bolnavului.
 
Volumul 4: Teoria si practica Nursing volumul IV. Tehnici Nursing si administrarea medicamentelor
 
 
Teoria si practica Nursing volumul IV. Tehnici Nursing si administrarea medicamentelor
 
 
Inregistrarea pacientului, igiena, prevenirea escarelor, mobilizarea, alimentatia, sondaje, spalaturi, clisme, pansamentul, bandajul, recoltari, injectii, perfuzia, transfuzia, administrarea medicamentelor, diagnostice Nursing, NANDA-I care pot fi asociate tehnicilor.
 
Elevii, studentii si profesorii din domeniu vor gasi aici un ghid foarte util corespunzator modulului Nursing General II iar asistentii medicali isi pot verifica si aduce la zi cunostinte si practici din experienta lor la patul bolnavului.
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.