Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Politici de sanatate in Uniunea Europeana - Cristian Vladescu, Cristian Busoi

Politici de sanatate in Uniunea Europeana - Cristian Vladescu, Cristian Busoi
-5%
Preț: 9,49 lei
9,99 lei (-5,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Marți, 25 Feb. 2020
ISBN: 9789734619993
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 264
Format: 160x235 mm.

DESCRIERE

Volumul prezinta, in premiera pentru publicul romanesc, modul in care institutiile europene influenteaza functionarea sistemelor sanitare si furnizarea serviciilor de sanatate in Romania, dar si la nivel european. Sint descrise cadrul legislativ si sistemele de sanatate din diferite tari, finantarea si organizarea acestora, diferentele dintre ele si masurile luate pentru uniformizarea lor. Sectiuni specifice sint dedicate strategiilor legislative ce vizeaza libera circulatie a medicilor si pacientilor, autorizarea medicamentelor, rezolvarea unor probleme specifice, precum imbatrinirea populatiei, combaterea fumatului, a alcoolismului, a pandemiilor de gripa, expunerea la radiatii sau supravegherea starii de sanatate mintala a populatiei. Informatiile furnizate sint utile atit studentilor la medicina sau medicilor care intentioneaza sa lucreze in alta tara din spatiul european, cit si managerilor de spitale care urmaresc atragerea investitiilor in sectorul sanitar sau pacientilor care doresc sa beneficieze de servicii sanitare in tarile membre ale Uniunii Europene.
 
Cuvint inainte de John Dalli
 
Cristian Vladescu este profesor de Sanatate publica la UMF Timisoara si profesor asociat la Universitatea din Bucuresti. In ultimii 20 de ani a lucrat ca expert in proiecte de sanatate publica si politici de sanatate pentru Uniunea Europeana, Consiliul Europei, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Banca Mondiala, UNICEF, USAID, ocupind in acelasi timp diferite pozitii in administratia sanitara nationala. A publicat numeroase studii in domeniul politicilor de sanatate, dintre care mentionam: Politici de alocare a resurselor si de planificare a personalului medical in sistemele de sanatate. Romania in context international (2001), Sanatate publica si management (coord., 2004), Sisteme de sanatate (coord., 2004), Management in sistemul de sanatate (coord., 2010).
 
Cristian Busoi, doctor in Sanatate publica si management sanitar, a facut parte intre 2004 si 2007 din Comisia pentru sanatate si familie din cadrul Parlamentului Romaniei, in prezent activind in Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor si in Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara din cadrul Parlamentului European. De asemenea, face parte din consiliul director al Institutului de Studii Liberale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.044 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.