Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Politicile regionale in Romania (Miklos Bakk)

Politicile regionale in Romania (Miklos Bakk)
-5%
Preț: 21,80 lei
22,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Marți, 3 Mar. 2020
ISBN: 9789734618453
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 176
Format: 160x235 mm.

DESCRIERE

Dezvoltarea regionala si locala este puternic corelata cu evenimentele care au loc la nivel national si international. In Romania ultimelor doua decenii, notiunea de regiune a fost asociata fie cu atacurile subversive la adresa integritatii teritoriului national, fie cu atragerea de fonduri europene destinate diminuarii inegalitatilor economice dintre regiuni. Volumul abordeaza tematica regionalista asa cum apare ea in diferite cercetari si domenii conexe, prezentand conceptele de baza, modelele europene, precum si procesele sociale si economice din Romania: de la regionalismul politic si cooperarea intercomunitara, la relatia dintre bugetele centrale si cele locale, disparitatile teritoriale din tara noastra, rolul zonelor metropolitane in dinamica acestora si diferentele regionale in privinta consumului de cultura. Cele sase studii, semnate de specialisti in stiinte politice, stiinte economice si geografie, demonstreaza ca discursul si planificarea politica nu mai pot ignora cercetarile din acest nou domeniu interdisciplinar.

Cuprins:
Constructia regionala in Europa - Cooperarea intercomunitara ca exercitiu pentru implementarea guvernantei regionale - Constructia bugetelor nationale si locale in tarile Uniunii Europene - Evolutia si caracteristicile disparitatilor teritoriale din Romania - Rolul marilor aglomerari urbane in constituirea regiunilor - Sectorul cultural si regiunile de dezvoltare: resurse, infrastructura si consum cultural.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.