Mosii Delfin
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Pragmatica exemplelor in comunicarea didactica scrisa - Andreea Caraman Cojocea

Pragmatica exemplelor in comunicarea didactica scrisa - Andreea Caraman Cojocea
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Luni, 11 Dec. 2023
ISBN: 9786062807726
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 288
Categoria: Pedagogie

DESCRIERE

Andreea Caraman Cojocea, nascuta la 6 mai 1990, in Faurei, a absolvit Scoala Normala din Braila, urmand apoi cursurile Facultatii de Litere, specializarea romana-franceza, a Universitatii „Dunarea de Jos" din Galati si un master in Filologie („Teoria si practica textului") la aceeasi facultate. In anul 2016 isi incheie stagiul de studii doctorale la Universitatea „Ovidius" din Constanta, cu teza „Pragmatica exemplului in discursul didactic scris", pentru care a primit calificativul „Foarte Bine".

In prezent este cadru didactic in invatamantul preuniversitar din judetul Braila.

A participat la numeroase manifestari stiintifice nationale si locale si a publicat cateva interesante studii despre comunicarea didactica, in general, si despre structurile logico-discursive din manualele scolare, in special.

„Materialui de lucru este selectat, in principal, din forma cea mai uzuala a discursului didactic scris, manualul scolar. Mai precis, sunt extrase texte reprezentative din peste douazeci si cinci de manuale, scolare pentru diferite materii de studiu, apoi ghiduri didactice, culegeri, antologii si metodici, din care au fost selectate cateva sute de exemple de toate tipurile, de la model si esantion, formele cele mai frecvente de exemplificare din manualele pentru clasele mici, pana la alegorii si parabole, formele cele mai abstractizate si mai rar intalnite in discursul scris adresat respectivului ciclu de invatamant formal, institutionalizat.

Bogatul corpus din lucrare constituie deja o pretioasa sursa de informare pentru viitoarele studii de analiza a discursului, pragmalingvistica, stilistica, retorica, teorie a comunicarii didactice etc. Acestea ar putea interesa alti specialisti, asa incat publicarea lor se impunea in campul cercetarii romanesti de specialitate.” P. Gh. Barlea

Nr. de pagini: 288
Anul aparitiei: 2018

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5687 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.