Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Print si profet - Corneliu Senchea

Print si profet - Corneliu Senchea
Preț: 21,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 5 Noi. 2020
ISBN: 9789737691743
Anul publicării: 2007
Pagini: 224
Format: 11x18
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cred in sensibilitatea publicului fata de un teatru al ideilor, dar si fata de un teatru de actiune fidel formelor clasice. Cu riscul de a fi considerat un manierist, accept aceasta eticheta, daca imi aleg drept modele nume ca Montherlant, Camus, Vallejo sau Camil Petrescu. Am incercat sa tratez una dintre marile teme ale dramaturgiei universale, care incepe cu vechii greci si se implineste in teatrul clasic francez: conflictul dintre datorie si pasiune. Drama apare atunci cand cele doua imperative devin divergente si ea se poate regasi si azi de la marii lideri politici la oamenii de rand. Dar pentru a o ilustra am ales varianta teatrului istoric, deoarece (pentru a-l cita pe Henri Rochefort) „viitorul, in momentul de fata, pare atat de sumbru, incat am simtit sa ma hranesc o vreme cu trecutul”. Drama personajelor mele, fie ca este vorba despre Ugo, fie ca este vorba despre printul Rudolf, este esecul inregistrat in incercarea de a le gasi un liant, de a le impaca.
Am vazut in Rudolf de Habsburg un adevarat profet al lumii moderne… care a prevazut toate catastrofele secolului al XX-lea si a incercat sa orienteze politica austriaca intr-o alta directie. Dar viata sa privata, departe de a fi un model, a dejucat acest plan. El dispare pentru ca nu-si mai gaseste locul in lumea lui, in timp ce Ugo d’Este isi accepta sfarsitul din acelasi motiv.
(Corneliu Senchea)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.