Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Procedura insolventei. Partea generala. Practica judiciara - Claudia Antoanela Susanu

Procedura insolventei. Partea generala. Practica judiciara - Claudia Antoanela Susanu
-5%
Preț: 57,00 lei
60,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786063904622
Anul publicării: 2019
Pagini: 368
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Lucrarea Procedura insolventei. Partea generala. Practica judiciara, reuneste o selectie relevanta a deciziilor pronuntate la nivelul curtilor de apel in materia insolventei, prin care s-au solutionat problemele controversate privind dispozitiile procedurii insolventei, propunandu-si sa asigure o mai buna cunoastere si aplicare a acestora.

Lucrarea este sistematizata pe patru capitole: primul cuprinde aspecte generale legate de scopul, caracterele si principiile procedurii insolventei; al doilea capitol este dedicat participantilor la procedura insolventei: instantele judecatoresti, judecatorul-sindic, creditorii, administratorul judiciar, lichidatorul judiciar, respectiv administratorul special; al treilea capitol abordeaza particularitatile privind citarea si comunicarea actelor de procedura in materia insolventei, iar ultimul capitol este dedicat caii de atac ce se exercita in aceasta procedura speciala, respectiv apelul.

Culegerea contine si decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in solutionarea unor recursuri in interesul legii, precum si decizii pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materia insolventei sau cu impact in materia insolventei.

In cuprinsul culegerii sunt redate si decizii ale Curtii Constitutionale pronuntate fie in legatura cu constitutionalitatea unor texte din Legea nr. 85/2014, fie in legatura cu dispozitii ale Legii nr. 85/2006, modificata, vizand acele texte care au fost preluate de noua reglementare.

Culegerea este un instrument adresat, cu precadere, specialistilor carora legea le confera un rol activ in procedura insolventei: judecatori, avocati, administratori si lichidatori judiciari. Ea poate fi utila insa si profesionistilor afectati de contextul economic actual si care, daca exista riscul de a fi supusi rigorilor Legii insolventei, pot intelege mai usor avantajele si dezavantajele pe care le presupune aceasta procedura, fireasca, de altfel, in orice economie de piata

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.