Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Rusia si bazinul dunarean - Leon Casso

Rusia si bazinul dunarean - Leon Casso
-15%
Preț: 16,06 lei
18,90 lei (-15,03%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 19 Apr. 2021
Autor:
ISBN: 9739586755
Anul publicării: 2012
Pagini: 240
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Republicata la sase decenii de la prima ei aparitie, cartea lui Leon Casso este extrem de utila, atat pentru istoriografie, cat si pentru publicul larg cititor. Ea nu si-a pierdut din interes gratie vastei documentatii ce i-a stat la baza, precum si datorita abordarii temeinice dintr-o larga perspectiva militara, politica si diplomatica. Surprinzator, prezentarea autorului rezista in fata noilor izvoare si chiar in fata unor lucrari de stricta specialitate recente.
Prin contributia sa, Leon Casso se mentine pe o coordonata evenimentiala, plina de date si fapte memorabile apartinand inceputului de secol al XIX-lea, cand marile puteri si natiuni ale Europei acelui moment isi inclestau fortele pentru schimbarea geografiei politice, in confruntare aflandu-se doua principii diametral opuse: cel al nationalitatilor si cel al expansionismului anexionist.
Lucrarea lui Leon Casso constituie o cercetare de mare anvergura si profunzime asupra rolului Rusiei la Dunarea de Jos, intr-un moment de rascruce pentru natiunea romana, cand din trupul ei a fost smulsa Basarabia, una din ramurile sale viguroase, supusa decenii in sir unui proces de rusificare, continuat si accentuat sub regimul totalitar comunist.

APOSTOL STAN

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.