Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Scara cuvantului. Eseuri omiletice - Ioan Chirila

Scara cuvantului. Eseuri omiletice - Ioan Chirila
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 21 Apr. 2021
ISBN: 9786067971293
Anul publicării: 2017
Pagini: 188
Format: 13x20
Categoria: Religie
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cuvant inainte de Constantin Cublesan
Cuvintele Evangheliei sunt adresate intregii fapturi, ele au suscitat interpretari variate si multe dispute privitoare la contextul rostirii si la obiectivul lor. De aceea noi, in meditatiile vesperale (indeosebi), ne-am oprit asupra lor cu gandul de a aduce spre cei de azi forta lor pedagogic duhovniceasca, pentru ca, intelegandu-le, sa incepem sa le intrupam, iar, intrupandu-le, sa ajungem la unitatea in cuvant cu Hristos, ca apoi sa trecem la implinirea lor in viata fiecaruia, adica la actul de unire in actiune cu El. Aceasta unire aduce tuturor darul asemanarii atat in faptura, cat si in ceea ce ne inconjoara, iar asemanarea este revarsare de rai. Raiul se deschide prin Cruce si ramane mereu o lepadare de sine, adica un dincolo de Cruce, in Inviere. (Pr. Ioan Chirila)

* * *

Scara cuvantului, cartea semnata de pr. Ioan Chirila, este fara indoiala o demonstratie elevata de incursiune hermeneutica in textul si in duhul Sfintelor Scripturi. (Constantin Cublesan)

* * *

Pr. Prof. univ. Dr. Ioan Chirila s-a nascut la 7 februarie 1962, in Magoaja, judetul Cluj. Este preot, profesor universitar, doctor in teologie si autor a peste 10 volume: Urme pe cer, Ed. Limes, 2016; Farame de cer, Ed. Limes, 2014; Sfanta Scriptura – Cuvantul cuvintelor, Ed. Renasterea, 2010; The Dia-logos between Theology and Science. Meeting through the Word, Ed. Renasterea, 2009;  Fragmentarium exegetic filonian II, Nomothetica – repere exegetice la Decalog, Ed. Limes, 2003; Fragmentarium exegetic filonian, Ed. Limes, 2002; Fragmentarium exegetic, Ed. Limes, 2001; Qumran si Mariotis – doua sinteze ascetice – locuri ale imbogatirii duhovnicesti, Ed. Presa Universitara Clujeana, 2000; Ecouri in Babel, Ed. Limes, 2000; Mesianism si Apocalipsa in scrierile de la Qumran, Ed. Arhidiecezana, 1999; Cartea profetului Osea. Breviarum pentru o gnoseologie a Vechiului Testament, Ed. Limes, 1999; Homo – deus, Ed. Dacia, 1997. A publicat un numar de 18 volume coordonate si peste 150 de studii de specialitate. Scrie eseu si poezie, realizator al unor emisiuni radio-tv si colaborator la cele mai reprezentative reviste de cultura din oras si din tara. A realizat multiple misiuni didactice in strainatate, in Universitati din Franta, Belgia, Grecia, Israel, Olanda, Suedia, Finlanda, SUA. A condus granturi nationale si internationale, creand cooperari internationale foarte importante pentru Facultatea de Teologie Ortodoxa si pentru Universitatea „Babes-Bolyai”.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.093 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.