Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Sentimentul metafizic al tristetii - Horia Patrascu

Sentimentul metafizic al tristetii - Horia Patrascu
-15%
Preț: 23,75 lei
27,94 lei (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 21 Apr. 2021
ISBN: 9789737074416
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 320
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Trebuie sa remarc maniera personala si atragatoare in care a fost elaborata aceasta lucrare, limbajul ei elevat si de o eleganta aparte. Horia Patrascu a cautat sa argumenteze, intr-o maniera destul de clara, faptul ca istoria gandirii metafizice sta in relatie esentiala cu unele sentimente profunde pe care le traiesc oamenii de la o epoca la alta. Am motive sa cred ca lectura acestei carti va raspunde sensibilitatii celor atrasi de recunoasterea unor moduri elevate ale experientei metafizice, inca elocvente astazi. In definitiv, tocmai acesta pare sa fie un pariu al cartii sale, faptul ca metafizica, in pofida exaltarii celor care-i anunta de la o zi la alta sfarsitul definitiv, isi vede in continuare de drumul ei. Fara sa revina la pretentiile ei doctrinare de altadata si fara sa mai urmeze modelul discursiv al stiintelor acestui timp, metafizica isi descopera noi resurse. – Noi si, totusi, destul de vechi in cultura europeana. Or, experienta unor dispozitii afective de limita, asa cum sunt melancolia, acedia, nostalgia si angoasa, reprezinta una din aceste resurse.
Stefan Afloroaei


Horia Patrascu (n. 1976) a absolvit Facultatea de Filosofie la Universitatea „Al. I. Cuza" din Iasi in 1998. A obtinut doctoratul in filosofie in cadrul aceleiasi universitati, in anul 2009. Actualmente este lector la Facultatea de Relatii Internationale, Istorie si Filosofie, Catedra de Filosofie, Universitatea „Spiru Haret" din Bucuresti. Este cercetator postdoctoral in cadrul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice a Universitatii „Al. I. Cuza" din Iasi cu un proiect de cercetare despre relatia dintre viata afectiva si experienta metafizica.
Carti publicate: Sine retractatione (Junimea, Iasi, 2000) Despre urat si alti demoni (Editura Fundatiei Axis, Iasi, 2005), Singur printre romani (Editura Paralela 45, Pitesti, 2010). A publicat articole si studii in Idei in dialog, Luceafarul, Le Grognard, Revista de filosofie, Hermeneia, Vox Philosophiae, Analelele Universitatii Al. I. Cuza. Este membru al Centrului de Hermeneutica, Fenomenologie si Filosofie Practica de pe langa Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Universitatea „Al. I. Cuza" Iasi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.095 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.