Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Shakespeare interpretat de Adrian Papahagi. Visul unei nopti de vara. Cum va place - Adrian Papahagi

Shakespeare interpretat de Adrian Papahagi. Visul unei nopti de vara. Cum va place - Adrian Papahagi
-5%
Preț: 18,95 lei
19,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 26 Oct. 2020
ISBN: 9789734682874
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 136
Format: 106x180
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Visul unei nopti de vara si Cum va place folosesc aceeasi schema dramatica: refugiul in padure, rezolvarea conflictului, revenirea in civilizatie, nuntile necesare. Natura nu e insa doar balsam pentru cei oropsiti in cetate. Mortalitatea s-a insinuat si in Arcadia din Arden, ceasul ticaie, nebunia omeneasca e doar atenuata. In padurea din marginea Atenei, noaptea inselatoare e bintuita de spirite: amorul se face si se desface ca o vraja, nalucile sint la tot pasul, pe umeri de idioti cresc teste de magar, pasiunile sint fantastice si crude. Noaptea din Vis e bezna mintii, ignoranta neinstelata a celor care nu realizeaza ca, rizind la comediile lui Shakespeare, rid de propria nebunie. Aceasta este valoarea terapeutica a teatrului, pe care o teoretizeaza melancolicul Jaques in Cum va place, dublul pastoral al comediei fantastice din toiul unei nopti de vara.
Volumul face parte dintr-o serie care isi propune sa analizeze intreaga opera dramatica si lirica a lui Shakespeare.

Adrian Papahagi s‑a nascut la Cluj in 1976. Este doctor in studii medievale al Universitatii Sorbona (Paris IV), conferentiar la Facultatea de Litere a Universitatii „Babes‑Bolyai” din Cluj si director al Centrului de Istoria Cartii si a Textelor (CODEX). A predat la Sorbona si la Institutul Catolic din Paris, a efectuat stagii doctorale si postdoctorale la Oxford si Londra, a fost bursier al guvernului francez la École Normale Supérieure si bursier al Colegiului Noua Europa. Volume publicate: Boethiana mediaevalia, Bucuresti: Zeta Books, 2010; ABC‑Darul crestin‑democratiei (cu ilustratii de Devis Grebu), Bucuresti: Curtea Veche, 2012; Vocabularul cartii manuscrise, Bucuresti: Ed. Academiei Romane, 2013 (coord.); Wyrd. Ideea destinului in literatura engleza veche, Cluj: Eikon, 2014; Crestinul in cetate. Manual de supravietuire, Iasi: Doxologia, 2017; Manuscrisele medievale occidentale din Romania. Census, Iasi: Polirom, 2018 (coord.); Shakespeare interpretat de Adrian Papahagi. Visul unei nopti de vara • Cum va place, Iasi: Polirom, 2020.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.099 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.