Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Sursele germane ale creatiei eminesciene - Helmuth Frisch

Sursele germane ale creatiei eminesciene - Helmuth Frisch
-15%
Preț: 26,77 lei
31,50 lei (-15,02%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 19 Apr. 2021
ISBN: 9739399371
Anul publicării: 2005
Pagini: 832
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Incercand sa identifice sursa textelor germane transcrise de Mihai Eminescu in perioada studiilor vieneze si berlineze, profesorul Helmuth Frisch, de la Universitatea din Bochum, a cercetat, pe parcursul a aproape doua decenii, majoritatea ziarelor si revistelor cu circulatie in cele doua capitale europene intre 1869-1874.

   Articolele, din care Eminescu a extras fie si un singur rand sau doar o sintagma, sunt incluse in extenso in lucrarea de fata, in traducere romaneasca si in original, evidentiindu-se, de fiecare data, in chiar cuprinsul textului – cu alt corp – pasajele preluate de poet.
     Prezentarile autorului, ce premerg fiecare articol indentificat, precum si studiul indroductiv deschid noi perspective asupra raporturilor lui Mihai Eminescu cu literatura si filosofia germana, dandu-ne posibilitatea sa intuim mai clar orizontul spiritual si preocuparile poetului in anii hotaratori de formare a personalitatii sale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.107 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.