Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Teoria circuitelor electrice - Petre-Marian Nicolae, Marian-Stefan Nicolae

Teoria circuitelor electrice - Petre-Marian Nicolae, Marian-Stefan Nicolae
Preț: 78,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9786061416530
Anul publicării: 2021
Pagini: 172
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea „Teoria circuitelor electrice I“ trateaza o serie impresionanta de metode de rezolvare a problemelor din domeniul ingineriei electrice si energetice, precum si cateva exemple practice de aplicare a acestor metode. Sunt considerate principalele regimuri de functionare a circuitelor electrice, precum regimul de curent continuu, regimul periodic si regimul variabil. Dintre regimurile periodice, se considera regimul permanent sinusoidal si regimul permanent nesinusoidal. Ca metode de rezolvare a circuitelor se prezinta metoda teoremelor lui Kirchhoff, metoda curentilor de contur sau metoda potentialelor nodurilor, in formulare independenta sau in formulare matriceala, pentru retele (circuite) independente sau pentru retele interconectate. Sunt tratate circuite fara cuplaje magnetice, pentru a caror idealizare se considera doar cuplajele galvanice, dar si circuite la care cuplajul magnetic este prezent, utile indeosebi in studiul transformatoarelor electrice. Sunt prezentate, de asemenea, exemple legate de modul de generare (producere), distributie si consum al energiei electrice. Pentru studiul mai detaliat al influentei anumitor parametri asupra circuitelor au fost dezvoltate simulari cu ajutorul pachetului de programe software Matlab. Cartea se adreseaza studentilor din anul II de la specializarea “Inginerie Electrica si Calculatoare” ai Facultatii de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii din Craiova.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.092 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.