Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Traiti in pace. Dimensiunea sociala a reconcilierii in teologia paulina - Corneliu Constantineanu

Traiti in pace. Dimensiunea sociala a reconcilierii in teologia paulina - Corneliu Constantineanu
-10%
Preț: 33,30 lei
37,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 14 Apr. 2021
ISBN: 9786068282732
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 313
Format: 15 x 23 cm
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Studiul profesorului Constantineanu reprezinta o contributie majora la studiile pauline si, dincolo de asta, o carte de cea mai acuta actualitate cand vine vorba despre reconciliere intr-o lume divizata si totusi cu un grad inalt de integrare, configurata de efectele globalizarii. Traiti in pace demonstreaza fara echivoc ca in miezul traditiei crestine salasluieste viziunea reconcilierii, dar aplicata nu doar in relatia fiintelor umane cu Dumnezeu, ci si in relatiile dintre oameni, subliniind astfel ca adevarata credinta e un izvor de pace, nu de violenta.

Prof. univ. dr. Miroslav Volf
Director, Yale Center for Faith and Culture, Yale University, SUA

 

Cartea Traiti in pace reprezinta un exemplar demers de maxima eficacitate a unui studiu biblic cu incontestabila relevanta sociala. Ea furnizeaza un corectiv foarte necesar impotriva teologiilor dualiste care proclama mantuirea individuala separata de transformarea sociala. Studiul dr. Constantineanu este datator de speranta si constituie un stimulent teologic pentru angajamente etice transformatoare din partea bisericilor – in calitate de comunitati reconciliante, partase la noua creatie si purtatoare ale unei viziuni escatologice transformatoare.

Prof. univ. dr. Peter Kuzmič
Rector, Evangelical Theological Seminary, Osijek, Croatia

 

Aveti in cartea dr. Constantineanu o solida investigatie biblica si teologica a ideii de reconciliere in scrierile pauline, care demonstreaza indubitabil faptul ca reconcilierea sociala decurge in modul cel mai natural din realitatea reconcilierii dintre Dumnezeu si om. Incheindu-se cu un studiu de caz pe situatia din Romania, aceasta investigatie teologica culmineaza cu o chemare a bisericilor la responsabilitate sociala, manifestata prin eliminarea tensiunilor interetnice sau interconfesionale si promovarea unei culturi a pacii si a armoniei.

Conf. univ. dr. John Tipei
Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti

 

Pe langa o abordare tehnica si de mare tinuta a textului paulin si o intelegere istorica si sociala extrem de bine informata a contextului din acea perioada, Constantineanu face o analiza pertinenta a contextului social romanesc si a tendintelor existente in diferite traditii crestine. Lucrarea lui Corneliu Constantineanu reprezinta o contributie importanta si unica la discursul teologic care are loc in societatea romaneasca, dar si un punct de pornire pentru un dialog interconfesional necesar.

Prof. univ. dr. Otniel Ioan Bunaciu
Decan, Facultatea de Teologie Baptista, Universitatea din Bucuresti

 

De ce imi place si recomand cartea lui Corneliu Constantineanu? Pentru ca ne scoate din tipare si ne obliga sa gandim altfel. Cine isi doreste o societate transformata cu adevarat ar face bine sa gandeasa mai intai teologic si abia apoi sociologic, politic, economic sau chiar religios.

Prof. univ. dr. habil. Corneliu C. Simut
Rector, Universitatea Emanuel din Oradea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.