Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Tratat teoretic si practic de dreptul muncii, editia a 2-a, revazuta si adaugita - Alexandru Ticlea

PRP: 399,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 359,10 lei
Diferență: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Marți, 23 Apr. 2024
ISBN: 9786063914423
Anul publicării: 2024
Ediția: 2
Pagini: 1700
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Prezenta editie a Tratatului a fost elaborata avand in vedere, in primul rand, epuizarea primei editii.

Profitand de ocazie, au fost facute actualizarile necesare, consecinta a modificarilor legislative intervenite ulterior; au fost introduse noi teme legate de drepturile angajatilor la cumulul de functie si la alte drepturi ale lor si la protectia avertizorilor publici, la incetarea contractului individual de munca in perioada de proba etc.

Este continuata si accentuata ideea conform careia dreptul muncii este un drept comun pentru toate raporturile de munca si de serviciu, deci nu doar pentru cele izvorate din contractul individual de munca, dar si pentru cele intemeiate pe acte juridice care consemneaza acordul de vointa in scopul prestarii unor munci subordonate. Este si cazul raporturilor de munca/de serviciu ale functionarilor publici, inclusiv ale celor cu statut special (politisti, politisti de penitenciare), ale militarilor, ale judecatorilor si procurorilor etc.

Pe baza legislatiei, a jurisprudentei si a doctrinei actuale au fost prezentate si analizate aspecte relevante ale relatiilor de munca si de serviciu, incepand cu izvoarele si principiile dreptului muncii, continuand cu dialogul social, organizatiile sindicale si patronale, rolul statului pe piata muncii, contractul si acordul colectiv de munca, formarea profesionala, incheierea raporturilor de munca si de serviciu, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestor raporturi. Totodata, a fost avuta in vedere si raspunderea juridica a angajatilor si angajatorilor (disciplinara, pentru daune, contraventionala si penala).

Nu puteau lipsi din Tratat procedurile juridice – solutionarea conflictelor/litigiilor de munca de catre instantele judecatoresti specializate, inclusiv de cele de contencios administrativ.

Urmarim astfel sa oferim tuturor celor interesati – practicieni (manageri/specialisti in resurse umane, avocati, consilieri juridici, experti in legislatia muncii, judecatori), teoreticieni (cercetatori, cadre didactice), dar si studenti, masteranzi, doctoranzi – un instrument de lucru util, eficient si actual, respectiv un material de studiu si reflectie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5296 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.