Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Trei povestiri - Umberto Eco, Eugenio Carmi

Trei povestiri - Umberto Eco, Eugenio Carmi
-5%
Preț: 37,95 lei
39,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 3 Mar. 2020
ISBN: 9789734679553
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: 2
Pagini: 112

DESCRIERE

Virsta recomandata 12+
Traducere de Dragos Cojocaru
 
Trei povesti istorisite de Umberto Eco si ilustrate de Eugenio Carmi, pentru copii, pentru cei mari, pentru cei ce au nevoie de basme. Cine altul, daca nu maestrul Umberto Eco ar fi putut scrie o carte atit de minunata?! Cele trei povestiri, insotite de ilustratiile lui Eugenio Carmi, isi cuceresc imediat cititorii prin frumusetea, caldura, omenia deplina a mesajului. Din prima pagina, patrunzi intr-o lume speciala (de care aveai nevoie fara sa stii chiar) si nu poti sa nu te imprietenesti cu Generalul – ajuns, sarmanul, portar la hotel –, cu Cei Trei Cosmonauti – un rus, un american si un chinez uimiti sa descopere cit de tandru poate fi un martian! – cu Gnomii de pe Gnu, mai pasnici si mai civilizati decit pamintenii...
 
Umberto Eco (1932-2016) a urmat cursurile Universitatii din Torino, luindu-si licenta in estetica. In anii ’60 a fost unul dintre exponentii avangardei culturale italiene, numarindu-se printre fondatorii revistelor Marcatré si Quindici. A fost profesor de semiotica la Universitatea din Bologna. A primit numeroase premii si distinctii culturale, inclusiv Legiunea de Onoare (1993). A predat la cele mai faimoase universitati din lume, fiind Doctor Honoris Causa a peste patruzeci dintre ele. Din opera sa, Editura Polirom a publicat, printre multe altele, volumele Pendulul lui Foucault, Baudolino, Limitele interpretarii, Kant si ornitorincul, Numarul zero.
 
Eugenio Carmi (1920-2016) s-a nascut la Genova si vorbea despre sine ca despre un „fabricant de imagini”. Altii il vedeau ca pe unul dintre geniile artei italiene de secol XX. A participat la Bienala de Arta de la Venetia din 1966, a colaborat cu Televiziunea Italiana, iar celebritatea in lumea editoriala si-a cistigat-o prin colaborarea cu Umberto Eco, alaturi de care a fost publicat in Italia si in multe alte tari.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.072 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.