Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Tulburarile de crestere. Ghid de diagnostic si tratament - Dumitru D. Branisteanu

Tulburarile de crestere. Ghid de diagnostic si tratament - Dumitru D. Branisteanu
-5%
Preț: 14,20 lei
14,95 lei (-5,02%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 5 Mar. 2020
ISBN: 9789734619931
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 200
Format: 160x235 mm.

DESCRIERE

Diversitatea oamenilor se mentine de regula in limitele unei omogenitati predictibile, definitorii pentru dezvoltarea noastra ca specie. Neincadrarea in standardul statural normal se poate datora mostenirii genetice sau poate fi un prim simptom al unei afectiuni. Volumul abordeaza probleme legate de genetica si biochimia hormonilor, receptorilor si mecanismelor postreceptor implicate in procesul de crestere, de utilizarea terapeutica a hormonilor produsi de ingineria genetica in deficitele secretorii sau in sindroamele de rezistenta la nivel de receptori ce determina diverse tipuri de tulburari de crestere. Adresat specialistilor endocrinologi, pediatrilor si endocrinopediatrilor, medicilor de familie si studentilor la medicina, volumul este un ghid de diagnoza si tratament hormonal care reflecta experienta clinica si stiintifica a autorului, imbinind elemente teoretice cu date ale practicii clinice efectuate intr-un centru universitar.
 
Cuprins:
Cresterea normala. Factori implicati in crestere - Notiuni de auxologie - Intirzierea cresterii. Talia mica - Evaluarea copiilor cu tulburari de crestere - Terapia tulburarilor de crestere si a deficitelor axei somatotrope - Talia inalta
 

Dumitru D. Branisteanu (n. 1965, Iasi) a absolvit cursurile Facultatii de Medicina Generala a UMF „Gr. T. Popa” din Iasi in 1989. Si‑a desavirsit specializarea in endo­crinologie generala si si‑a sustinut teza de doctorat in domeniul efectelor imunomodulatorii ale vitaminei D la Universitatea Catolica din Leuven, Belgia (1997, sub indrumarea prof. dr. Roger Bouillon si a prof. dr. Chantal Mathieu). A fost beneficiarul unei burse postdoctorale la Universitatea Catolica din Leuven in anii 2002 si 2003. A ocupat pozitia de Assistant Chef de Clinique la Clinica de Endocrinologie a Spitalului Universitar Michallon din Grenoble in 2003‑2004. Este autor/coautor al unor publicatii aparute in reviste biomedicale de circulatie internationala, cotate ISI (Trends of Endocrinology and MetabolismDiabetesBoneEuropean Journal of EndocrinologyTransplantationAnnals of the New York Academy of SciencesJournal of NeuroimmunologyClinical and Experimental ImmunologyHormone ResearchJournal of Biological Chemistry etc.). Este coautor a trei brevete de inventie, unul omologat in Romania, unul in Statele Unite si unul in Comunitatea Europeana. Este coautor al editiilor tratatului Endocrinologie – Ghid de diagnostic si tratament aparut la Editura Polirom, precum si al unor capitole aparute in Vitamin D – a pluripotent steroid hormone (Walter de Gruyter Press, 1994) si in Vitamin D – chemistry, biology and clinical application of the steroid hormone(Riverside, University of California). Este membru in comitetul stiintific al Acta Endocrinologica (Bucuresti) si peer reviewer al revistelor Acta Endocrinologica (Bucuresti) si Timisoara Medical Journal. Este membru al European Society of Endocrinology, al Societatii Romane de Endocrinologie si vicepresedinte al Societatii Romane de Psihoneuro­endocrinologie. In 2006 i s‑a decernat premiul de excelenta Medic. ro pentru endocrinologie. In prezent este cadru didactic universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.