Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Un an crescut la loc - Dan Breaz

Un an crescut la loc - Dan Breaz
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 6 Apr. 2020
Autor:
ISBN: 9786067974256
Anul publicării: 2019
Pagini: 92
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Numele ei este Ut Pictura Poesis. Dan Breaz debuteaza in poezie cu un stil pe deplin format. Unul dintre fermentii sai principali pare a fi dialogul cu artele contemporane, nu departe de experimentele poetilor Scolii de la New York, marcanti pentru scena literara internationala in a doua jumatate a secolului trecut. Aceasta relatie moderna transpare si din felul cum poemul cauta sa se autonomizeze, sa se purifice de elementul mimetic sau referential. Impermeabila la parafraza, rezistenta la traduceri in limbaj literal, poezia lui Dan Breaz gaseste o noua orientare magnetica a cuvintelor in spatiul alb al paginii, indrumata de un instinct sigur al esentialului. (Andrei Dobos)
* * *
Dan-Octavian Breaz (n. 1982, Turda) este critic si istoric de arta, curator la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, doctor in filosofie al Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca. La aceeasi universitate a fost asistent de cercetare stiintifica, in cadrul unui Proiect CNCSIS (2009-2011), referitor la interactiunile dintre politicile culturale si creativitatea artistica in epoca globalizarii. A urmat un program de studii avansate post-universitare GE-NEC III la New Europe College din Bucuresti (2009-2010). A publicat critica de arta moderna si contemporana, in revistele Tribuna, Steaua, Flash Art. Czech and Slovak Edition, Revista de filosofie si Arta (UAP), iar poezie, in revistele Neuma, Steaua si pe DLITE. Blog de literatura german-roman.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura Romana

Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.