Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Un inger, un ciine, o imagine - Serban Alexandru

Un inger, un ciine, o imagine - Serban Alexandru
-5%
Preț: 31,99 lei
33,67 lei (-4,99%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 4 Mar. 2020
ISBN: 9789734657278
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 296
Format: 130x200 mm.

DESCRIERE

Intr-o viziune realist-magica, Serban Alexandru construieste in acest volum o ampla si complexa mitologie a Brailei. Intr-o montura stilistica de mare expresivitate si reunind formule literare diverse, de la romanul picaresc la cel poetic, este si o critica, pe alocuri cu accente de pamflet, a istoriei, a mitologiei si religiei, a politicii si culturii. Un inger, un ciine, o imagine impune, intr-o tonalitate tragicomica, mesajul unei morale superioare, punct de plecare pentru un nou umanism.
 
„Un scriitor nu face nimic altceva decit sa recupereze, cum sustine Camus, cele doua sau trei imagini simple si mari spre care s-a deschis inima prima data. Ce face el scriind– o spune Wittgenstein– este similar cu ce face copilul care pretinde a conduce o masina nemiscata stind doar pe scaunul soferului si manevrind volanul.
Valoarea unei carti sta in calitatea unui suflet– ce transcende realul, transformind pentru totdeauna existenta intr-un pur sentiment al existentei– si ea, cartea, se incheie atunci cind el, sufletul, a epuizat suma posibilitatilor sale.” (Serban Alexandru)
 
Serban Alexandru (pseudonimul lui Mirel Cana) (n. 1957), absolvent al Universitatii „Al. I. Cuza”, Facultatea de Filologie, profesor de limba si literatura romana pina in 1990, redactor la Editura Junimea (1990-1992), apoi muzeograf in cadrul Muzeului Literaturii Romane Iasi. A publicat romanele Zgomotul de fond (Editura Junimea, 1992), Omul e mort (Editura Junimea, 2001), primele doua volume, Mallarme si Albedo, din tetralogia Benedict si Maledict (Editura T, 2005) si Diagnostic (Editura Humanitas, 2010), povestea adevarata a unei experiente-limita traite de autorul insusi, fiind, nu intimplator, prima lui carte semnata cu numele real.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura Romana

Created in 0.054 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.