Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Valeriu Anania dramaturgul - Constantin Cublesan

Valeriu Anania dramaturgul - Constantin Cublesan
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 3 Apr. 2020
ISBN: 9786061715985
Anul publicării: 2020
Pagini: 140
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

     Am insistat in detaliu asupra procesului de creatie, laborios, al lui Valeriu Anania, intrucat el vadeste staruinta majora cu care si-a urmarit neincetat implinirea destinului dramaturgic, care il dubla, in fapt cu brio, pe cel al implinirii sale duhovnicesti. (…)
     E un teatru de larga respiratie conflictuala, un teatru de anvergura, bazat pe iluminarea simbolurilor si metaforelor poetice in care se cuprinde cu generozitate, propunand eroi de legenda ale caror profiluri eroice se retin ca reprezentative pentru epocile revolute pe care le domina. Si dincolo de filonul freatic pregnant al ideilor nationale (nationaliste in cel mai bun si nobil inteles al cuvantului) sta, determinanta, coordonata religioasa ce asigura perspectiva comunicarii cosmice, in credinta, a omului contemporan. E garantia perenitatii mesajului pe care il transmite, fara echivoc, dramaturgia si, de altfel, intregul demers creator al lui Bartolomeu Valeriu Anania, in toate domeniile spirituale in care s-a implicat cu desavarsire.
Constantin Cublesan
     „– Acolo unde e pamantul bunilor tai, acolo e si inima pamantului (…) Si adevarul acesta mi s-a pecetluit atunci cand in palma mea am avut si pamant din alte pamanturi si nici unul nu mi s-a aratat viu, fara numai cel din pamantul bunilor mei”.
Valeriu Anania, Greul pamantului

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.106 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.