Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Viata cotidiana in Romania comunista - Vlad Ovidiu Cioaca

Viata cotidiana in Romania comunista - Vlad Ovidiu Cioaca
-5%
Preț: 47,50 lei
50,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 15 Apr. 2020
ISBN: 9786061169726
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 216
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea reprezinta debutul editorial al autorului si a fost publicata in contextul implinirii a 30 de ani de la caderea comunismului.
Sociologul Dumitru Otovescu, prof. univ. dr. la Universitatea din Craiova, afirma in prefata cartii in peisajul dezbaterilor despre regimul comunist, dominat de reflectii contradictorii, Vlad-Ovidiu Cioaca si-a asumat responsabilitatea unei analize stiintifice a mentalitatilor, practicilor si institutiilor specifice vietii cotidiene in comunism, printr-o abordare ingenioasa, care se axeaza pe folosirea unor metode si tehnici de cunoastere proprii sociologiei si psihologiei sociale.
"Autorul cartii de fata face parte din tanara generatie de sociologi, fiind un veritabil talent in domeniul cercetarii stiintifice a vietii sociale, fapt dovedit de lucrarile sale publicate pana acum. Un studiu sociologic despre viata cotidiana din Romania in perioada regimului comunist, precum cel de fata, este nu numai interesant, dar si necesar pentru a intelege o perioada istorica tulburatoare din evolutia postbelica a societatii noastre. Dupa trei decenii de la caderea dictaturii comuniste, s-au acumulat suficiente date si informatii care permit o abordare relativ obiectiva a functionarii regimului comunist in Romania: 1945-1989. Aceasta parte a evolutiei nationale a fost studiata mai ales din perspectiva istorica, si nu sociologica, precum in actualul demers. Perioada starneste dezbateri aprinse, iar in acest peisaj dominat de reflectii contradictorii, intalnim vocea unui autor tanar, care si-a asumat responsabilitatea unei analize stiintifice, prin intermediul mijloacelor de investigatie sociologica, a mentalitatilor, practicilor si institutiilor specifice vietii cotidiene in comunism. Interesul pentru o cercetare obiectiva este insotit de ingeniozitatea abordarii, care se axeaza pe folosirea unor metode si tehnici de cunoastere proprii sociologiei si psihologiei sociale. Acestea permit reconstituirea cotidianului comunist si a 'urmelor' pe care acesta le-a lasat la nivelul mentalului colectiv", afirma Dumitru Otovescu.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.