Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Viata si teatru pe Scena lumii - George Banu

Viata si teatru pe Scena lumii - George Banu
-5%
Preț: 47,45 lei
49,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 20 Apr. 2021
ISBN: 9789734683567
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 280
Format: 13x20
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Un periplu prin universul spectaculos al scenei contemporane, cartea de fata depaseste, prin anvergura consideratiilor lui George Banu, frontierele spatiului artistic si devine, in sensurile sale profunde, o meditatie necesara asupra conditiei adesea nelinistitoare a prezentului. Ea reuneste o suita de contributii relevante ale autorului din presa culturala autohtona a ultimilor ani, cele mai multe desprinse din rubrica de cronica de cultura din Dilema veche, si, dincolo de varietatea tematica intrinseca demersului, articuleaza o viziune asupra lumii de o remarcabila coeziune si claritate, folosind teatrul ca pretext ideal al reflectiei culturale, istorice si sociale. Produse ale unui orizont temporal prin excelenta impredictibil, textele descifreaza, in fundalul anxietatilor cotidianului, valentele revitalizante, constructive, ascendente conferite de actul artistic existentei umane.

 

George Banu este eseist si profesor universitar de studii teatrale. Stabilit la Paris din 1973. Ales de trei ori presedinte al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru, este in prezent presedinte de onoare al acesteia. Este, de asemenea, presedintele Premiului Europa pentru teatru. A primit de trei ori premiul pentru cea mai buna carte de teatru in Franta. A fost de doua ori laureat al UNITER, iar in 2007 a primit Premiul Prometheus pentru intreaga activitate. In 2014 a primit Marele Premiu al Academiei Franceze si Premiul „Gheorghe Craciun” pentru Opera Omnia al revistei Observator cultural. Coordoneaza colectia „Le Temps du théatre” la Editura Actes Sud. A primit titlul de doctor honoris causa al mai multor universitati romanesti si europene. Responsabil (alaturi de Mihaela Tonitza Iordache) al reputatei antologii Arta Teatrului si coordonator al volumelor colective Teatrul de arta, o traditie moderna, Repetitiile si teatrul reinnoit, De la vorba la cintec. In 2020 revista Secolul 21 i-a consacrat doua numere in seria „Contemporanul nostru”. Cartile sale au fost traduse in numeroase limbi. De acelasi autor, la Editura Polirom au aparut: Peter Brook. Spre teatrul formelor simple (2005), Scena supravegheata. De la Shakespeare la Genet (2007), Iubire si neiubire de teatru (2013), Monologurile neimplinirii (2014) si Scena lumii (2017).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.