Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Viitorul federalist al Europei - Comunitatea Europeana de la origini pana la Tratatul de la Lisabona (Dusan Sidjanski)

Viitorul federalist al Europei - Comunitatea Europeana de la origini pana la Tratatul de la Lisabona (Dusan Sidjanski)
-10%
Preț: 35,96 lei
39,95 lei (-9,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734613076
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 416
Format: 160x235 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

In viziunea lui Dusan Sidjanski, federatia este singura forma  de organizare care poate asigura unitatea in diversitate, autonomia si mai ales identitatea statelor si regiunilor, contracarind tendintele nationaliste si miscarile separatiste. Studiu aprofundat al istoriei Uniunii Europene si axat pe vocatia federalista a comunitatii europene, volumul a fost completat, la editia in limba romana, cu doua studii despre perioada post-Maastricht si Tratatele de la Amsterdam si de la Nisa, respectiv despre Tratatul de la Lisabona. Viitorul federalist al Europei se adreseaza studentilor si specialistilor din domeniul integrarii europene, precum si tuturor celor interesati de procesul ce a stat la baza structurii la care a aderat si Romania.

Cuprins: Procesul indelungat de maturizare a proiectelor europene: de la Uniunea Paneuropeana la Congresul de la Haga - O initiativa gaullista: Proiectul Fouchet (1960-1962) - Parlamentul European: structura si functii - Un moment decisiv: Actul Unic European (1987) - Globalizare versus diferentiere - Comunitatea in fata crizelor externe - Perioada post-Maastricht si Tratatele de la Amsterdam si Nisa.
 
Traducere de Raluca Brad si Daniela Rapan

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.068 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.