Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Editura Cartex – volume la preturi atractive | Librariadelfin.ro

  • 480 cărți

Editura Cartex datorita experientei capatate de-a lungul timpului a reusit sa publice un numar mare de volume fie ca sunt din literatura romana, literatura universala filozofie, psihologie, istorie si chiar dictionare, sau carti pentru prescolari si scolari mici. Un lucru este cert, acela ca fiecare carte este tiparita cu mare atentie si se urmareste dezvoltarea personala a indivizilor.

 

Printre marile publicatii ale editurii Cartex in randurile urmatoare voi enumera cateva dintre cele mai vestite carti. Putem incepe cu - Crima si pedeapsa, autor F. M. Dostoievski, bineinteles Editura Cartex. Este primul roman social-filosofic al lui Dostoievski care trateaza psihologia crimei, una din preocuparile tematice preponderente ale scriitorului fiind reliefarea suferintelor si a mizeriei la care este condamnata omenirea. Dostoievski asaza ideea principala a romanului (crima) in centrul controverselor epocii si realizeaza aceasta dezbatere in cadrul unei naratiuni, respectand toate regulile constructiei epice, lasand permanent impresia ca nu face decat sa relateze intamplarile petrecute in viata unui numar limitat de personaje intr-o perioada de timp relativ scurta.

 

Tot de la Editura Cartex, putem aminti si “Arta razboiului”, autor Niccolo Machiavelli in care ne este descrisa compozitia ideala a unei armate, batalion cu batalion, a manierelor de a construi o tabara, cu pozitiile precise ale fiecarui cort. Machiavelli rezuma toate aspectele de zi cu zi privind planificarea razboiului: armament, exercitii ale soldatilor, organizare a tacticilor, rol al ofiterilor, mod de asezare si de depasire a fortificatiilor, stratageme de atac etc.; propune si crearea unei militii nationale, singura armata capabila sa asigure o anumita continuitate a puterii militare.

 

O carte ce este la fel de apreciata ca in prima zi cand a fost publicata este “Psihologia multimilor”, autor Gustave Le Bon. Celebra lucrare a lui Gustave Le Bon, Psychologie des foules (1895), a constituit un raspuns la provocarile istoriei: lupta dintre revolutie si restauratie. Ca om de stiinta, Gustave Le Bon a cautat sa explice catastrofele sociale din trecut si a incercat sa afle cauzele dezorganizarii sociale din Franta anilor sai.

 

Dupa cum am spus si in primele randuri Editura Cartex dispune de o gama variata de volume. Povestile cele mai apreciate de cei mici sunt cele ale lui Hans Christian Andersen, asadar, editura Cartex a publicat cartea intitulata “Povesti”. In conceptia lui Andersen exista anumite lucruri care trebuie respectate: fapta buna, sufletele si durerile cele mai umile, munca modesta si sentimentele curate, armonia vietii familiale, visul ce reconforteaza omenirea in suferinta, intreaga lume vegetala si animala, natura in ansamblul ei.

 

Toate publicatiile Editurii Cartex le puteti cumpara de pe librariadelfin.ro unde puteti gasi exact volumul pe care vi-l doriti la preturi atractive.

Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.