Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Aurelia Nicoleta Cristea

  • 5 cărți
Libraria Delfin ofera specialistilor in medicina si farmacie patru titluri esentiale pentru insusirea cunostintelor necesare profesarii in acest domeniu complex. Lucrarile de farmacologie au fost scrise de reputatul  Acad. prof. dr. farm. Aurelia Nicoleta Cristea (1941-2017), membru titular al Academiei de Stiinte Medicale din Romania si membru corespondent al Academiei Nationale de Farmacie din Franta.
 
Doctorul Cristea a absolvit prestigiosul liceu Gheorghe Lazar din Bucuresti, fiind apoi Licențiată a Facultății de Farmacie din Universitatea de Medicină și Farmacie din Capitala. In anul 1974 a devenit doctor in Stiinte Farmaceutice, ca anul urmator sa se formeze ca farmacist specialist. De-a lungul carierei sale didactice a promovat prin concurs toate gradele universitare fiind in cele din urma numita profesor universitar si conducator de doctorat. In anul 2011 a devenit sef al Catedrei de Farmacologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti. Aurelia Nicoleta Cristea este Membru fondator și Președinte ales al Secției de Farmacie Clinică a Societății de Științe Farmaceutice din România, fondator al disciplinei de farmacie clinica, al specialitatii de farmacie clinica. A scris peste 250 de lucrari stiintifice, dintre care 30 in strainatate si este detinatoarea a 10 brevete de inventie. Este autoare de manuale si tratate in domeniu.
 
Pentru farmacistii si studentii din cadrul Facultatii de Farmacie, Libraria Delfin propune titlul „Farmacie Clinica”, lucrare in doua volume aparuta in 2018 la Editura Medicala. Manualul este o lucrare chintesentiala pentru studierea si practicarea farmaciei clinice.
In cadrul primului volum sunt prezentate mai intai notiunile generale de farmacie clinica si farmacoterapie stiintifica rationala, dupa care sunt dezvoltate activitatile de asistenta farmaceutica farmacoterapeutica ce pot fi desfasurate in contextul cadrului organizatoric actual. Un capitol original este rezervat activitatii de consiliere minimala si recomandare farmacoterapeutica OTC de prima intentie, in farmacia de comunitate. In anexe sunt expuse reactii adverse, contraindicatii si interactiuni, utile in activitatea practica. Volumul are 428 pagini.
 
Volumul II al cartii de farmacie clinica trateaza in cele 1024 pagini ale sale subiecte legate de farmacia de spital, pastrand metodele de sinteza a asistentei medicale a pacientului lansat in primul volum, dedicat farmaciei comunitare. Lucrarea puncteaza prin multitudinea de informatii actualizate oferite referitoare la personalizarea farmacogenetica a farmacoterapiei si metodologia de genotipare. Lucrarea contine anexe cu activitati specifice care se adreseaza farmacistului de spital si altele utile pentru cel comunitar.
 
Libraria Delfin pune la dispozitie si un Tratat de Farmacologie Aurelia Cristea de 1332 de pagini publicat la Editura Medicala. Lucrarea aflata sub redactia reputatului om de stiinta este opera unui numar de 15 autori de marca din toate universitatile de medicina si farmacie din Romania. Cartea de farmacologie Cristea propune o abordare sistematica si usor abordabila de catre studenti si cadre medicale, fiind o lucrare practica si utila la nivel universal. Autorii trateaza subiecte de farmacologie speciala, din punct de vedere farmacocinetic, farmacodinamic, farmacotoxicologic, farmacografic, farmacoterapeutic si farmacoepidemiologic si aspecte aplicative de farmacoterapie, farmacografie si farmacoepidemiologie. Tratatul este bogat ilustrat, cu tabele si figuri detaliate, alaturi de structurile chimice ale substantelor medicamentoase. Cartea trateaza si se doreste sa fie studiata pe mai multe niveluri: invatamant universitar de formare, invatamant postuniversitar de specializare, precum si invatamant postuniversitar de perfectionare continua.
 
Un alt titlu esential in acest domeniu este si Farmacologie generala Cristea  editia a doua (2009). Opera este revizuita si completata cu noutatile in domeniu si introduse numeroase cunostinte noi care au fost descoperite de la publicarea primei editii (1998). Numeroasele exemple de medicamente date in carte sunt revizuite si completate cu medicamentele moderne, frecvent indicate in terapeutica. Lucrarea este necesara datorita utilitatii sale pentru studentii de farmacie cat si din punct de vedere atat al extinderii pe toate ramurile principale ale farmacologiei generale si al consistentei datelor, cat si al sistematizarii didactice.
Created in 0.046 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.