Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Carol Mozes

  • 1 carte
Libraria Delfin va ofera spre achizitionare un manual clasic si esential de medicina, o carte de specialitate fundamentala, de o insemnatate cruciala pentru asistentii medicali, o lucrare de baza pentru profesionistii care lucreza pentru ingrijirea si bunastarea pacientilor. Lucrarea „Tehnica ingrijirii bolnavului”, al cunoscutului doctor Carol Mozes, se afla la cea de-a saptea editie, – adaugita, imbunatatita si cu ultimele date in materie – are 1248 de pagini si 870 de figuri si a fost publicata in anul 2018 la Editura Medicala.
 
Doctorul Carol Mozes s-a nascut in anul 1917 la Oradea, fiind un medic diagnostician de exceptie si un pedagog absolut. Doctorul Mozes a contribuit, prin toata activitatea sa profesionala la dezvoltarea învăţământului sanitar mediu din acest oraş. In anul 1941 si-a luat licenta la Facultatea de Medicina din Cluj. Dupa terminarea celui de-al doilea Razboi Mondial – unde a servit ca medic pe front – a revenit la Oradea si a absolvit cu succes toate treptele ierarhiei medicale. În 1948, la iniţiativa sa, la Oradea au fost înfiinţate cursurile de pregătire a surorilor medicale. Doctorul Carol Mózes a scris prima serie de manuale pe care apoi le-a perfecţionat şi care în final s-au materializat in numeroase ediţii revizuite. „Tehnica îngrijirii bolnavului” este opera sa de referinta, aceasta a fost publicata  in numeroase ediţii, dintre care cateva postume, servind ca manual de referinta pentru cateva generaţii de cadre medicale. In 2003 a devenit Cetatean de Onoare al orasului Oradea.
 
Lucrarea „Tehnica ingrijirii bolnavului” este o carte capitala de bibliografie Carol Mozes a carui scop primordial este de a readuce aminte notiunile necesare si de perfectionare cu elementele de baza fara de care asistentele medicale nu-si pot indeplini sarcinile ce le revin in ocrotirea sanatatii pacientilor.
 
Manualul ofera informatii utile de tehnica ingrijirii bolnavului. Cunoasterea temeinica a materiei de specialitate, alaturi de spiritul umanitar al asistentei medicale, contribuie la imbunatatirea calitatii și gradului de ingrijire a bolnavilor. Rolul acestei carti mdicina Carol Mozes este perfectionarea cadrelor medicale cu elementele de baza ale profesiunii lor, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii actului medical. Manualul cuprinde toate verigile de munca ale asistentei, punctand si problemele ce tin de mediul optim de spitalizare, pentru realizarea unor conditii de mediu cat mai prielnice vindecarii bolnavilor.
 
Lucrarea trateaza probleme de medicina precum: patologie generala, farmacologie, terapeutica, sociologie si psihologie, anatomie, fiziologie, biochimie, microbiologie, parazitologie. De asemenea, manualul se ocupa si de tehnicile de ingrijire a bolnavului, de metodele de investigare, tehnici ce tin de terapia moderna. Lucrarea de fata este mereu actuala si necesara cadrelor medicale de specialitate, deoarece acestea trebui sa studieze permanent tehnica ingrijirii pacientilor, contribuind la calificarea lor profesionala. Tehnica ingrijirii bolnavului este disciplina de baza a tuturor asistentelor medicale.
 
Dezvoltarea si tehnicizarea continua a stiintelor si aparaturii medicale impun cadrelor medii din toate specializarile aprofundarea permanenta a calificarii lor profesionale. Asteptata cu mult interes lucrarea Carol Mozes carti pentru asistentul medical – Tehnica ingrijirii bolnavului – ofera o sursa de nepretuit pentru asistentele medicale care isi dedica profesia si viata ocrotirii, ingrijirii si bunastarii bolnavilor, zi de zi, in cursul procedeelor de investigatie si tratament de la spital.
Created in 0.047 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.