Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Gheorghe Mencinicopschi

  • 7 cărți
Libraria Delfin ofera o serie de titluri care trateaza problema actuala si diversa, uneori controversata, a alimentatiei sanatoase, scrise de vestitul doctor Gheorghe Mencinicopschi.
 
Nascut pe 1 mai 1949 in judetul Arges, Gheorghe Mencinicopschi este o persoana implicata in domeniul alimentatiei din Romania, fiind biolog, cercetător, chimist si fost director al Institutului de Cercetari Alimentare. Dupa ce a absolvit ca sef de promotie Facultatea de Biologie – Chimie de la Universitatea din Bucuresti a urmat cursuri postuniversitare, atat in tara cat si in strainatate. In intraga sa activitate de doctor si cercetator stiintific, a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentației, nutriției si biotehnologiei. Este fost profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universității de Stiințe Agricole și Medicina Veterinară Bucuresti. Detine 23 de brevete de inventii, fiind si membru titular al mai multor societati si asociatii stiintifice din Romania si din strainatate, pentru aceste merite primind diverse disctinctii si premii.
 
Libraria Delfin propune urmatoarea gama Dr Mencinicopschi carti: Bolile informationale, Carentele nutritionale si bolile cronice, Crezi ca stii sa traiesti?! Alimentatia si longevitatea, Mancand grasimi ramanem sanatosi, Reinvata sa gatesti, Revolutie in bucatarie.
Lucrarea “Bolile informationale” descrie modul in care alimentele actioneaza cu genomul uman si metagenomul microbiomului, pentru a conferi omului o stare de boala sau  de sanatate. Cartea enumera sintetic aspecte concrete ale efectului de matrice alimentara informationala asupra genomului uman si sanatatii noastre.
 
Tot din gama Mencinicopschi carti,  lucrarea „Carentele nutritionale si bolile cronice. Deficite nutritionale induse de medicamente” explica conexiunea dintre patologia omului modern, cu bolile sale cronice; boli ale civilizatiei moderne si alimentatia saraca in nutrienti oferita de alimentele procesate si tratate cu substante chimice. Autorul conchide ca utilizarea excesiva a medicamentelor si alimentatia irationala duce la declansarea unor ample stari carentiale nutritionale. Cu ajutorul acestei carti dr. Mencinicopschi descrie diverse protocoale dietoterapice pentru prevenirea si tratarea carentelor induse alimentar si medicamentos. Cartea a parut la editura Medicala.
 
Seria Gheorghe Mencinicopschi carti se continua cu titlul „Crezi ca stii sa traiesti?! Alimentatia si longevitatea. O noua abordare holistica”. In aceasta carte inedita autorul ne propune sa gasim intersectia dintre latura divina si cea existentiala a universului in care traim, legatura intre alimentatie si tehnologie, cu evolutia continua care a schimbat paradigma alimentatiei umane. Cartea priveste hrana ca pe o structura informationala ”alterata” de tehnologizarea omului, intoxicând-o cu substanţe deosebit de nocive, ceea ce a dus la apariţia bolilor informaţionale, grave.
 
Cartea „Reinvata sa gatesti – carte de bucate sanatoase” ofera principii corecte de nutritie, fiind compusa dintr-o serie de retete traditionale revizuite intr-un mod sanatos. Cartea analizeaza structura retetelor si propune schimbari si adaptari pentru o alimentatie sanatoasa.
Un alt titlu Mencinicopschi carti de bucate este si „Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos”, care incearca o schimbare a gandirii oamenilor prin renuntarea la mancaruri rapide, consumate aleatoriu, disociat, lipsite de nutrienti, dar foarte placute la gust. Autorul a selectat cele mai populare retete romanesti pe care le-a comentat pentru o intelegere mai buna a importantei ingredientelor asociate. Cartea prezinta retete de alimantatie sanatoasa, concepute din ingrediente sanatoase si cum trebuie combinate pentru o masa corecta din punct de vedere nutritional.
Created in 0.046 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.