Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Ion Fulga

  • 3 cărți
Libraria Delfin propune doua editii ale aceleasi lucrari ce trateaza exhaustiv subiecte din domeniul farmacologiei, scrise sub ingrijirea medicului Ion Fulga. Intitulata simplu si elocvent ”Farmacologie”, lucrarea a aparut in anii 2007 si 2017 la Editura Medicala.
 
Profesorul Ion Fulga este incepand cu anul 2000 profesor universitar de farmacologie la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din capitala si seful catedrei de farmacologie si farmacoterapie, iar din anul 2008 ocupa functia de prorector in cadrul aceleasi institutii. Intre 2005 si 2008 a fost presedinte al Consiliului de Studii Doctorale al Universitatii. Intre anii 1999 si 2002 a ocupat functia de Presedinte in cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului, iar in 1998 a fost numit Director al Directiei Farmaceutice din subordinea Ministerului Sanatatii.
 
Prima editie a lucrarii Farmacologie, aparuta in anul 2007, incearca o abordare moderna a farmacologiei, in pas cu ultimele evolutii ale cunostintelor in materie. Toate informatiile prezente sunt insiruite intr-o succesiune logica a fenomenelor. Lucrarea Fulga Farmacologie nu impune o simpla clasificare tipica a medicamentelor, ci incearca o abordare care sa poata facilita intelegerea utilizarii lor in practica medicala. Cartea prezinta studiul actiunilor si mecanismelor de actiune ale medicamentelor, al modului in care circula acestea in organism si evaluarea reactiilor adverse si a efectelor nedorite. De o importanta cruciala pentru studentii ce invata in institutiile de invatamant superior de profil, ce sunt introdusi in materie prin expunerea unor notiuni generale de farmacodinamie, farmacocinetica si farmacotoxicologie, aceasta lucrare urmareste o prezentare punctuala a modului in care pot fi influentate, prin medicamente, diversele sisteme de reglare a organismului, cartea terminandu-se cu o alta succesiune de capitole privind influentarea in scop terapeutic a functiei diferitelor organe, aparate si sisteme.
 
Datorită evolutiei stiintifice (au aparut noi medicamente, au aparut noi clase de medicamente, au aparut noi concepte, s-au revizuit unele concepte) a fost necesara o reeditare a acestui tratat important pentru farmacologi, farmacişti, studenţi în medicină şi farmacie, medici de diferite specialităţi. In ciuda noilor informatii care au trebuit integrate, structura generala a cartii, asa cum a fost ea conceputa la prima editie, s-a dovedit a fi in continuare valabila. Printre schimbarile aduse noii editii a lucrarii Ion Fulga Farmacologie se numara si introducerea unei sectiuni complet noi intitulata “Influentarea reglarii imune”. Aceasta sectiune cuprinde doua capitole.
 
Primul capitol este intitulat Imunosupresivele, progresele inregistrate in ultimii zece ani impun cu necesitate existenta unui capitol distinct de medicamente imunosupresive. Al doilea capitol, intitulat Anticorpii monoclonali utilizati ca medicamente este un capitol complet nou, care nu exista in prima editie sau in alte tratate de specialitate din Romania. Datorita evolutiei stiintifice in acest domeniu, in unele sectiuni au fost introduse capitole noi sau au fost modificate titlurile unor capitole existente. In general, structura capitolelor a suferit modificari în functie de progresele stiintifice, astfel ca nu exista niciun capitol care sa nu fi fost revizuit si adaugit.
 
Aceste doua carti Ion Fulga reprezinta un instrument util, indispensabil, de capatai, in studiul acestei materii atât de necesare tinerelor generatii de viitori farmacisti, farmacologi sau medici de diferite specialitati.
Created in 0.050 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.