Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Silvian Daschievici

  • 1 carte
Libraria Delfin propune pentru cadrele medii din serviciile cu profil chirurgical si de urgenta si cursanti ai scolilor sanitare postliceale o lucrare de referinta din domeniul chirurgiei scrisa de cunoscutii autori Silvian Daschievici si Mihai Mihailescu, doi doctori cu o experienta indelungata.
 
Cartea aparuta in anul 2017 la Editura Medicala este una destul de stufoasa, de 944 de pagini brosate si 252 de planse. Autorii, specialistii in chirurgie Silvian Daschevici si Mihai Mihailescu au conceput acest manual pentru toti cursantii de la scolile sanitare postliceale, cadrelor medii care lucreaza in profil chirurgical care sunt nevoite sa cunoasca principalele aspecte ale asistentei de urgenta si tehnicile de mica chirurgie ce depasesc nevoile stricte de specialitate. Cei doi autori au folosit in conceperea acestui material exhaustiv nu doar o bogata, vasta si diversa bibliografie compusa din surse de referinta in acest domeniu ci si experienta si colaborarea indelungata a personalului mediu, pentru un aport deosebit de important si pretios in tehniciile de ingrijire a pacientilor, din punct de vedere preoperator si postoperator.
 
Lucrarea de chirurgie Daschievici are o importanta didactica pedagogica si practica deosebita, fiind elaborata pe baza programei analitice a scolilor sanitare postliceale. Fiind o lucrare practica, cartea are, pe langa un continut teoretic complet, integral, si o parte de exercitii si chestionare de tip grila, la sfarsitul fiecarui capitol, pentru o mai buna auto - verificare a cunostintelor cursantilor, iar la sfârsitul lucrarii Daschievici chirurgie este o sectiune de raspunsuri detaliate la toate intrebarile de la finalul fiecarui capitol (lucrarea contine 31 de capitole).
 
Lucrarea contine notiuni generale despre chirurgie, de la organizarea functionarea si dotarea serviciilor de chirurgie la interventii chirurgicale elementare. Cartea trateaza procesele laborioase de dezinfectie a instrumentelor chirurgicale si efectele deosebit de grave ale omiterii acestei etape, precum, infectiile chirurgicale acute. In acest manual cursantii gasesc informatii utile despre primul ajutor in urgentele medico-chirurgicale, resuscitarea cardio respiratorie, interventia in cazul diverselor accidente de circulatie, inclusiv tumori, traumatisme ale oaselor, leziuni, plagi. Studentii invata notiuni despre ingrijirea preoperatorie si postoperatorie, inclusiv despre complicatiile de dupa interventia chirurgicala. Lucrarea acopera conduita si tratamentul in abdomenul acut, conduita si tratamentul in traumatisme, afectiunile chirurgicale ale vaselor, afectiunile chirurgicale ale glandei mamare, afectiunile O. R. L. si oftalmologice, afectiuni ale dintilor si ale gurii.
 
Cu ajutorul acestei carti Silvian Daschievici toti cei interesati de a profesa in acest domeniu atat de necesar pentru intreaga comunitate vor gasi toate rapsunsurile necesare pentru a depasii toate obstacolele atat teoretice cat si practice (examene si din timpul practicii medicale). Fiind o carte de specialitate ce trateaza un subiect extrem de util si important pentru cadrele medicale, are si un pret pe masura, insa cu reducerea de 10% oferita de Libraria Delfin este mai usor sa te perfectionezi in aceasta materie. Preturile afisate pe site contin TVA.
 
Chirurgia moderna, așa cum este abordata în aceasta carte, acorda o importanța crescuta în ceea ce privește diagnosticarea corecta, tendinta materializata prin investigatii complexe care se fac atât anterior, cât și post operator, cu scopul de a maximiza șansele de reusita ale interventiilor chirurgicale.
Created in 0.049 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.