Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

(ab)surdele zilei - Viorel Bucur

(ab)surdele zilei - Viorel Bucur
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 14 Apr. 2020
ISBN: 9786067974362
Anul publicării: 2020
Pagini: 76
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

 
Pe un fond madrigalesc isi descinta (ca sa nu spun ca-si rasfata, cum, in realitate, face) Viorel Bucur nostalgiile care napadesc peste o erotica imnica in fond, melancolica in expresie. Ii rezulta astfel, in aceste (ab)surdele zilei, o suita de madrigaluri-elegie sau de elegii-madrigal. O senzualitate tinuta sub control (al autoironiei mai ales) tisneste totusi cu spontaneitate, dind in idealizari florale ale iubitei („de cind ti-ai schimbat rochia/ cu petalele nalbei?/ oare nu-ti era de-ajuns floarea ciresului?”), dar tinind mereu astfel de entuziasme ale memoriei senzuale si sentimentale in proximitatea unei cenzuri dramatice. Mai degraba din pragul retrospectiei decit din cel al actiunii adoratorii, poemele sale vibreaza totusi de prezenta iubitei, dupa cum vibreaza, simultan, si de prezenta primejdiei. Galanterii amenintate, dar inca animate, profeseaza Viorel Bucur, cu nonsalanta garantata de umorul de sine si asigurata deopotriva contra emfazei si pretiozitatii. (Al. Cistelecan)
* * *
Viorel Bucur (16 noiembrie 1955, Bogata de Mures – actualmente Bogata, judetul Mures) este scriitor, absolvent al Institutului Politehnic „Gheorghe Asachi” din Iasi. Stabilit in Karlsruhe (Germania), lucreaza la Institutul de Medicina Preventiva din acelasi oras. A publicat poezie si proza in revistele: Discobolul, Tribuna, Convorbiri literare, Poezia, Romania literara, LitArt, Familia, Vatra, Dacia Literara, Boema, Tarnava, Miscarea Literara.
A semnat volumele: Golul din mine, poezii (Editura Ardealul, Targu-Mures, 2010), Ruga intr-o biserica goala, poezii (Editura Casa Cartii de Stiinta, Cluj-Napoca, 2012), Omul Negru si alte aratari de pe Hotar, proza scurta (Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2014), Numele Clarei, roman (Editura Eikon, Bucuresti, 2016).
Este inclus in Dictionarul poetilor mureseni (februarie 2012).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.089 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.