Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, judetul Prahova - Alin Frinculeasa

Arheologie si istorie. Parohia Sfantul Nicolae Campina, judetul Prahova - Alin Frinculeasa
-10%
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 15 Apr. 2020
ISBN: 9786065371101
Anul publicării: 2012
Pagini: 264
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

In cadrul acestui volum ne-am propus publicarea extinsa a cercetarilor arheologice derulate in anii 2008-2010 de Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova in incinta Parohiei „Sfantul Nicolae” din cartierul Slobozia al orasului Campina.
Cercetarile fiind in derulare, concluziile vor fi unele preliminare. Elementul descriptiv va domina discursul. Vom reproduce o serie de informatii ce tin de rit si ritual, determinari antropologice, inventar, toate contextualizate cronologic si evolutiv unui cadru istoric mai larg. Observatiile legate de evolutia interna a necropolei vor astepta cercetarile viitoare, dar si analize suplimentare ce cu siguranta vor fi efectuate.
Desi vom aborda si problema cronologiei relative si absolute, acest aspect va fi dezvoltat doar dupa finalizarea cercetarilor. De asemenea, vom evita studiile statistice legate de inventar, rit si ritual, orientare, dimensiuni gropi etc, abordari ce ar avea in acest stadiu al cercetarilor doar o valoare relativa.
Publicarea de etapa a acestei necropole face parte dintr-o abordare metodologica, ce are la baza credinta ca timpul cand un obiectiv arheologic trebuia sa fie cercetat exhaustiv pentru a vedea lumina tiparului, nu mai reprezinta un reper „strategic”.
Cercetatorii interesati, dar si publicul, se pot bucura de o serie de descoperiri cu adevarat spectaculoase si in acelasi timp interesante, ce cu siguranta vor genera numeroase discutii si interpretari.
Pentru a contextualiza cercetarile istoriei locului, in volum a fost inclus si un text ce are doua parti in care sunt expuse informatii privitoare la evolutia Parohiei „Sfantul Nicolae”.
Colectivul de cercetare a beneficiat de prezenta si sprijinul parintelui paroh Petru Moga, ce a inteles ca omul are dreptul la spiritualitate indiferent unde il pozitionezi pe scara devenirii sale si reperele istorice si morale la care ne raportam.
Alin Frinculeasa
ianuarie 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.082 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.