Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Asanestii. Istoria politico-militara a statului dinastiei Asan (1185-1280) - Alexandru Madgearu

Asanestii. Istoria politico-militara a statului dinastiei Asan (1185-1280) - Alexandru Madgearu
-10%
Preț: 50,40 lei
56,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 9 Apr. 2020
ISBN: 9786065372276
Anul publicării: 2000
Pagini: 332
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Lucrarea Domnului Alexandru Madgearu este, in opinia mea, cea mai temeinica incercare intreprinsa pana acum in istoriografia romana pentru elucidarea genezei, caracterului si evolutiei constructiei politice infaptuite, la sfarsitul secolului XII – inceputul secolului XIII, de fratii vlahi din Haemus, Petru, Asan si Ionita in conditiile crizei Imperiului bizantin, inlocuit, din initiativa veneta, prin devierea anticrestina a cruciadei a patra, de Imperiul latin din Constantinopol. In stransa cooperare cu bulgarii si in alianta cu, cumanii, cu care de altminteri se gaseau in relatii dinastice de incuscrire, cei trei frati au facut sa renasca ideea imperiala bulgara, pentru inceput, din motive conjuncturale, initial sub forma unui regat catolic al romanilor si bulgarilor, devenit insa, sub urmasul lor, loan Asan II, un avatar de factura clasica al taratului bulgar, de imitatie bizantina si concurent al Bizantului. …
Impresionanta prin intindere, eruditie, cunostinte de istorie bizantina si balcanica, prin spirit critic si inteligenta structurare, lucrarea domnului AI. Madgearu este o contributie importanta la istoria Balcanilor medievali si nu in ultimul rand a romanitatii balcanice, dar si a celei dacice. Ea va contribui la dezvoltarea culturii si constiintei istorice a romanilor.”
25 februarie 2014
Prof. Dr. Nicolae-Serban TANASOCA
Directorul Institutului de studii sud-est europene al Academiei Romane

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.