Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Axiomele infinitatii. Assiomi dell'infinita - Dumitru Galesanu

Axiomele infinitatii. Assiomi dell'infinita - Dumitru Galesanu
-5%
Preț: 19,00 lei
20,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 14 Mai. 2021
ISBN: 9786066647755
Editura:
Anul publicării: 2017
Format: 130 x 200 mm
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Anevoie i-am putea gasi poeziei lui Dumitru Galesanu un loc intr-o serie si greu, aproape imposibil, sa-i descoperim radacinile artistice. Totusi, despre un cult al formelor alese s-ar putea vorbi daca am privi cu luare-aminte punerea sofisticata in pagina a versurilor si arhitectura inconfundabila a strofelor. Succesiunea versurilor sugereaza imaginea unor piramide, a unor piramide intoarse, a unor romburi, a unor talii feminine, a unor vase de flori, a unor urcioare elegant plasmuite. Nimic nu e intamplator, nimic nu evoca hazardul. Totul tradeaza un uimitor efort de asezare in pagina, o asezare cu talc si care, respectand, cu orice pret, numarul de silabe, naste simetrii, simetrii carora, vrand-nevrand, trebuie sa le cauti talcul.
Eugen NEGRICI
***
La Poesia di Dumitru Galesanu può quindi essere definita universale e cosmica proprio per questa ricerca che coinvolge e travolge non il singolo individuo, ma esprime il percorso umano e la ricerca dell’infinito non solamente nello spazio, ma entro se stessi, nel tentativo, spesso riuscito, di dare un senso all’esperienza umana.
Giuseppe MANITTA

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.