Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Ca toate sa fie iarasi reunite in Hristos, cele din ceruri si cele de pe pamant - Irineu Popa

Ca toate sa fie iarasi reunite in Hristos, cele din ceruri si cele de pe pamant - Irineu Popa
Preț: 200,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789731794952
Anul publicării: 2014
Pagini: 1200
Categoria: Religie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

In lucrarea ''Ca toate sa fie iarasi reunite in Iisus Hristos, cele din ceruri si cele de pe pamant", al treilea volum de hristologie, I. P. S. Prof. Univ. Dr. Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, prezinta adevarul dogmatic despre omul si lucrarea lui in lume ce ocupa un loc important in eshatologia si parusia ortodoxa, „fara ca acestea sa fie separate in vreun fel de hristologie si soteriologie. Ca fiinte sensibile si inteligibile, noi apartinem atat lumii de jos, cat si celei de sus, pentru care Fiul lui Dumnezeu, la plinirea vremii, S-a facut om. Pentru ca asa a vrut Dumnezeu, rolul nostru este foarte important in planul mantuirii, noi fiind un hotar intre spiritualitatea lui Dumnezeu si materialitatea lumii. Datorita acestui fapt, omul, inzestrat de Dumnezeu cu libertate, fie se indumnezeieste, fie se materializeaza. Fireste, scopul lui Dumnezeu este acela ca noi sa fim ca un hotar intre cele doua, cele ceresti si cele pamantesti, si sa fim buni colaboratori ai Sai, chemati sa ne ridicam in comuniune vesnica cu El. Tocmai pentru aceasta Dumnezeu ne-a si creat dupa chipul sau si ne-a chemat la asemanarea cu Sine, ca sa putem ajunge la unirea cu Sine, aici si in vesnicie, «cele din ceruri si cele de pe pamant»".

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.051 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.