Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
Cainii - Livia Mihai
18,00 lei
20,00 lei (-10%)

Cainii - Livia Mihai

Cainii - Livia Mihai
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 6 Apr. 2020
ISBN: 9786067972917
Anul publicării: 2018
Pagini: 64
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Colectia Vox Napocensis este coordonata de Victor Constantin Marutoiu
Despartita de fracturile generationiste, fara sa fie tributara vreunuia dintre atelierele de creative writing, Livia Mihai propune, intr-o dictiune personala, cu vagi decalcuri imagistice dupa poezia varstei ei, un volum de debut, Cainii, dens si contondent, copt in estetica/poetica ultimilor ani. Contondenta nu este rezultatul unei radicalizari, ca in cazul douamiismului creat in ateliere, cum nu este nici rezultatul ruperii legaturii ombilicale cu spatiul cultural care a alimentat, pana deunazi, creatia literara autohtona. Poezia Liviei Mihai este densa si grava, atipica unui debut, iar tonalitatea inalta este a varstei biologice a poetei, nu a varstei revoltate a generatiei la care s-ar putea, intrucatva, alipi. Schemele retorice sunt rezultatul depozitului din lecturile personale, al asezarilor fara a se fi ajuns la decantarea completa, iar rezultatul, atipic, este o poezie despre conditia umana si nu despre identitatea cu buletin care paseste in versurile congenerilor. Contondenta e a unor corpuri poematice care protejeaza, astfel, fragilitatea eului liric. Dezbracata de aceasta camasa cheratinoasa, poezia se releva in pagini in moliciunea unei substante poetice in coacere. Mizez pe aceasta maturizare si pe dictiunea lirica a Liviei Mihai.
Sa nu uitam ca volumul de versuri Cainii a aparut ca urmare a decernarii Marelui Premiu „Petru Poanta” la cea de-a XVII-a editie a Festivalului National Literar „Vox Napocensis” (2018). (Adrian Lesenciuc)
* * *
Livia Mihai s-a nascut la 13 mai 1997 in comuna Valeni-Dambovita, jud. Dambovita. A absolvit cursurile scolii gimnaziale in localitatea natala si ale Colegiului National Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, Prahova. Actualmente este studenta in anul III la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov. A debutat in 2016 cu poezie in revista Hyperion. Aparitie in reviste: Hyperion, Conta, Miscarea Literara, Caligraf, Libris. Cainii reprezinta debutul in volum al autoarei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura Romana

Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.