Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Ce-a vrut sa spuna autorul - Marius Chivu

Ce-a vrut sa spuna autorul - Marius Chivu
-10%
Preț: 8,99 lei
9,99 lei (-10,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 24 Sep. 2020
ISBN: 9789734635344
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 368
Format: 120x185 mm.
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

27 de scriitori din mai multe generatii discuta cu Marius Chivu despre arta scrisului, despre implinirile si frustrarile pe care aceasta le presupune, despre relatia cu criticii si cu cititorii, dar si despre viata lor privata, despre visurile si pasiunile lor mai putin cunoscute. Fiecare dialog este urmat de un update in care intervievatul isi comenteaza, dupa ani, propriile raspunsuri, povestind ce s-a schimbat intre timp in viata si literatura sa, si de un bonus cu exercitiile de imaginatie prilejuite de anchetele revistei Dilemateca. Marius Chivu deschide astfel o usa catre culisele lumii literare din Romania anilor 2000, cu trimiteri atit in trecut, cit si in viitor.
 
Din cuprins:
Stefan Agopian - Emil Brumaru - Mircea Cartarescu - Livius Ciocarlie - Andrei Codrescu - Dan Coman - Gheorghe Craciun - Catalin Dorian Florescu - Serban Foarta - Radu Pavel Gheo - Nora Iuga - Florin Lazarescu - Dan Lungu - Angela Marinescu - Marin Malaicu-Hondrari - Dan C. Mihailescu - Ioana Nicolaie - Ioana Parvulescu - Razvan Petrescu - Andrei Plesu - Ioan Es. Pop - Ana Maria Sandu - Robert Serban - Tia Serbanescu - Cristian Teodorescu - Lucian Dan Teodorovici - Radu Vancu.
 
 
Marius Chivu (n. 1978) este cronicar literar, scriitor, traducator si redactor‑editor al revistei Dilema veche. A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si a debutat publicistic cu recenzii literare in anul 2000 in revista Romania literara. A publicat: Vintureasa de plastic (poezie, Brumar, 2012 ; nominalizare la Premiul Cartea Anului acordat de revista Romania literara, Premiul pentru debut al revistei Observator cultural si Premiul pentru debut al USR) ; Trei saptamini in Himalaya (jurnal de calatorie, Humanitas, 2012) si Ce‑a vrut sa spuna autorul (interviuri, Polirom, 2013). A initiat si coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (Humanitas, 2008), albumul de proza scurta & fotografie Iubire 13 (ART, 2010) si volumul colectiv Primul meu porno (ART, 2011). A alcatuit, adnotat si prefatat antologiile de proza scurta: Teodor Mazilu, Singuratatea si diavolul milos (Curtea Veche, 2004), Mihail Sadoveanu, Ochi de urs si alte povestiri (Polirom, 2004), Cristian Teodorescu, Maestrul de lumini si alte povestiri (Curtea Veche, 2005) si Anton Holban, Conversatii cu o moarta (Polirom, 2005). In ziua de 15 decembrie 2012, alaturi de Gabriel H. Decuble, Florin Iaru si Razvan Tupa, a fost narator‑coordonator al experimentului „Cel mai rapid roman din lume”, omologat de World Guinness Book of Records, in care 53 de scriitori au scris in 5 ore si 35 de minute romanul Mos Craciun & Co., redactat, editat si tiparit de Editura ART, dupa un total de 9 ore, 5 minute si 8 secunde de la momentul startului. A tradus din Lewis Carroll, Oscar Wilde, Tim Burton si Paul Bailey.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.