Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Cercul infinit - George S. Vidreanu

Cercul infinit - George S. Vidreanu
-5%
Preț: 23,75 lei
25,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 20 Apr. 2021
ISBN: 9786060293866
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 92
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Poetul George S. Vidreanu ne infatiseaza o selectie din volumele sale care au vazut pana acum lumina tiparului, la care adauga si cateva poeme inedite. Aceasta parcimonioasa antologare beneficiaza de o prezentare minutioasa semnata de poetul Aurel Rau, unul dintre cei mai autentici reprezentanti ai liricii romanesti contemporane. La sfarsitul paginilor sale, prefatatorul sintetizeaza esenta poeziei lui George S. Vidreanu drept una de "irizari" si de "dezbatere intre citit si trait". Versurile stranse intre copertile volumelor care s-au succedat nu sunt monocorde, ci dau impresia unui registru liric bogat in continut si in forma.
Uneori am fi inclinati sa spunem ca trairile sufletesti si mijloacele prin care acestea sunt exprimate ne apar de-a dreptul contrastante, ceea ce vadeste ca poetul nu este prizonierul unei formule, ca simte cu intensitate tot ce viata ii releva. Tot ce exteriorizeaza din acest zbucium sufletesc nu-i grevat nici de monotonie, nici de scheme, ci reprezinta expresia unei libertati a spiritului care ne determina sa apreciem autenticitatea versurilor sale. Poezia care poarta titlul Reinventandu-ma poate sa fie considerata o adevarata profesiune de credinta, o lucida definire a unui drum literar: "Uneori cant, / Alteori strig / La tropicele mele e iarna si frig."
Dar, diversitatea sufleteasca are totusi un numitor comun si acesta este nelinistea. Ceea ce rezulta nu numai din poezia care poarta acest titlu, ci din intreg florilegiul pe care George S. Vidreanu ni-l infatiseaza. Chiar daca in prima parte a cartii dominanta este poezia contemplativa sau versurile care, cu discretie dau ghes unor trairi nostalgice, ce il duc in vremea "primelor iubiri" sau "chemarilor noptii", vedem cum poetul trece intr-un registru diametral opus, cu versuri izvorate din spectacolul lumii contemporane. In fata inechitatilor sociale nu-si acopera sentimentele in horbota metaforelor, ci spune cu franchete tot ce simte si traieste alaturi de semenii sai. E o dimensiune a versului sau care, uneori, urmeaza metrica populara ce nu poate fi neglijata, mai mult decat atat il reprezinta sufleteste, face parte din fiinta sa. Nu putem omite nici cele cateva fabule prezente aici, taram pe care George S. Vidreanu s-a exercitat cu impliniri certe de-a lungul anilor. Ne aflam in fata unui volum care atesta o autentica vocatie implinita in versuri ce nu lasa indiferent cititorul. - Prof. dr. Valeriu Rapeanu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.114 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.