Editurile lui Florar
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Despre nerabdarea de a fi rabdator - Dan C Mihailescu, Ciprian Macesaru

PRP: 24,00 lei (-10%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 21,60 lei
Diferență: 2,40 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789735046712
Editura:
Anul publicării: 2014
Ediția: 1
Pagini: 152
Format: 13x20 cm
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

„Cand, odata sorbiti de fluxul demential al orasului, va veti ciocni de mersul enervant de incet al unui zdrahon cu parul alb, pasind agale, boiereste pe langa pereti, sa stiti ca-i foarte posibil ca eu sa fiu acela. Ca sa fiti siguri de asta, plasati fulgerator indemnul Hai, tataie, hai mai repede. Daca veti auzi raspunsul mulcom Poftiti, luati-o dumneavoastra inainte, ca eu nu mai am unde sa ma grabesc, atunci nu mai e loc de indoiala: eu sunt ala.“ (Dan C. MIHAILESCU)
„Nerabdatori, sarim peste etape, le ardem, neglijam esentele, facem afirmatii categorice si incercam sa realizam lucruri fara a le cunoaste natura intima. Cam aici suntem, intr-o graba paguboasa, mereu imbatati de virtuti mai mult afirmate decat dovedite, superficiali si, in acelasi timp, mereu nemultumiti de conditia noastra. Zidim in peretii ce se tot darama o parte a sufletului nostru. Ne aruncam cu capul inainte, gata sa cucerim ceea ce altii au cucerit dupa sute de ani de statornicie.“ (Ciprian MACESARU)
 
,, Cu cat creste viteza, cu atat creste vidul launtric. Din cat esti mai la zi si mai departe de traditie, dintr-atat se amplifica dezradacinarea, dezorientarea, deznadejdea. Din cat te vrei mai socializat si te consideri incapabil (sau oripilat) de singuratate, dintr-atat esti mai pustiit, mai singur, coplesit de senzatia de inutilitate: a ta, a celorlalti, a lumii. Pe masura ce te ingreunezi cu tot mai multe accesorii, fleacuri si capricii, te indepartezi de simplitate, autenticitate si puritate. Devii tot mai artificial, mai instrainat de sine, mai dezarticulat. Si esti tot mai departe de bucuriile firesti, de naturalete, de impacarea interioara.“ (Dan C. MIHAILESCU)
 
„Ma intreb daca s-ar putea scrie o istorie culturala a rabdarii. S-au publicat carti cu teme dintre cele mai bizare, asa ca nu vad de ce nu s-ar putea scrie si despre un lucru atat de important cum e rabdarea, una dintre marile virtuti, importanta atat in randul religiilor, cat si in filozofia generala de viata.“ (Ciprian MACESARU)

DAN C. MIHAILESCU este critic si istoric literar. A publicat volume de eseuri despre Eminescu, Caragiale, Cioran, Blaga, generatia ’27, literatura romana in postceausism s. a. A facut gazetarie aproape patruzeci de ani, a fost cercetator stiintific, a condus reviste, a semnat traduceri, prefete, editii etc. Din anul 2000 este realizatorul emisiunii Omul care aduce cartea, la ProTV. A publicat 16 volume de eseuri (printre care Stangacii de dreapta, Indreptari de stanga, ciclul Viata literara, Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu), a tradus din Jean-François Revel, Eugène Ionesco, Emmanuel Todd, Vladimir Bukovski s. a., a detinut rubrici in revistele Luceafarul, Transilvania, 22, Idei in dialog, Romania literara, Ziarul de duminica, Dilema veche, precum si in Evenimentul zilei si Jurnalul National. Printre preocuparile sale constante se afla literatura memorialistica si epistolara. Cele mai recente carti ale sale sunt I. L. Caragiale si caligrafia placerii: Despre eul din scrisori (Humanitas, 2012), Ce mi se-ntampla. Jurnal piezis (Humanitas, 2012), Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache in dialog cu Dan C. Mihailescu (Humanitas, 2013), Castelul, biblioteca, puscaria (Humanitas, 2013), Despre nerabdarea de a fi rabdator (dialog epistolar cu Ciprian Macesaru; Humanitas, 2014). „Ce-mi puteti face, daca va iubesc!?" Eseu confesiv despre Ioan Alexandru (Humanitas, 2015).
 
CIPRIAN MACESARU (n. 1976) a debutat in 2007 cu volumele Cantecul greierilor de sub calea ferata (poeme) si Dialoguri in oglinda (interviuri), aparute la Editura Curtea Veche. Au urmat: Focul din tampla (jurnal cultural) si mai multe volume de versuri, precum si doua microromane inrudite, Superhero (Cartea Romaneasca, 2012) si Portbagaj (Editura Trei, 2014). A fost inclus cu proza si poezie in mai multe antologii. Este fondatorul si directorul revistei Accente din Bucuresti si a primit Diploma de Excelenta pentru Jurnalism European, acordata de EUROLINK – House of Europe, 2010.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.4788 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.