Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Dictionar de termeni pentru asistentii medicali - editia a VII-a (Lucretia Titirca)

Dictionar de termeni pentru asistentii medicali - editia a VII-a (Lucretia Titirca)
-10%
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 5948489300011
Anul publicării: 2008
Ediția: 2015
Pagini: 615
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

EDITIE NOUA: https://www. librariadelfin. ro/carte/dictionar-explicativ-actualizat-de-termeni-pentru-invatamantul-postliceal-sanitar--i35563

 

 

Lucretia Titirca, profesor de Tehnica ingrijirii bolnavului/ nursing, cu o indelungata si stralucita activitate didactica in scoli postliceale sanitare, incununata cu numeroase distinctii si premii, si avand satisfactia morala de a fi pregatit si perfectionat profesional generatii de asistenti medicali, nu este la prima sa carte.

Dictionarul de termenii medicali este un mai vechi proiect al sau: sa puna la dispozitia asistentilor medicali dar si a altor categorii de cititori un instrument de lucru care sa clarifice rapid - fara incursiuni etimologice fastidioase - notiunile utilizate in practica zilnica de ingrijire a bolnavului.

 

Despre autor:

Considerata cea mai proeminenta personalitate romana contemporana a profesiei de asistent medical, a facut pionierat prin cartile scrise si a dus o munca asidua pentru afirmarea si dezvoltarea acestei profesii, fiind asemănata cu celebrele sale înaintase în domeniu: Florence Nightingale, Edith Cavell si Virginia Henderson, femei care au dat identitate profesiei, au pus bazele nursingului modern în lume si si-au dedicat viaţa ingrijirii sanatatii si alinarii suferintei umane.

Doamna Titirca, devenita o legenda vie în asistenta medicala din ţara noastra, a elaborat mai mult de 10 manuale dedicate pregatirii de profesionisti în domeniu, manuale care se regasesc în programele de învatamant, examene şi concursuri. Principalele lucrari publicate sunt: Breviar de explorari functionale si îngrijiri speciale acordate bolnavului; Dicţionar de termeni pentru asistentii medicali; Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si îngrijiri corespunzătoare nevoilor fundamentale; Ingrijiri speciale acordate pacienţilor de către asistentii medicali; Urgenţele medico-chirurgicale – Sinteze pentru asistentii medicali.
Detine o colectie impresionanta de diplome, titluri de onoare şi insigne, primite în ţara sau în strainatate – Austria, Elveţia, Danemarca, Republica Moldova, precum si numeroase premii pentru contributia importanta la afirmarea profesiei de asistent medical în Romania si în întreaga lume.
In anul 2002, a primit diploma de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Baia Mare, ca o recunoaştere deosebita a activitatii sale de peste 40 de ani în slujba profesiei de asistent medical şi a oamenilor.

, M-am orientat spre invatamantul sanitar si am satisfactia interioara de a fi pregatit 45 de generatii de absolventi pe parcursul intregii mele cariere.
În anul 1964 am devenit profesoara de „ Tehnica Îngrijirii Bolnavului ”, dar şi director adjunct al filialelor din Baia Mare si Sighet ale Scolii Tehnice Sanitare din Satu În perioada anilor 1971-1973 am fost director adjunct al Scolii Sanitare din Baia Mare, institutie nou înfiintata.
În 1974 am fost numita asistent medical sef coordonator al Spitalului Judetean din Baia Mare, functie pe care am detinut-o pana la pensionare, în 1989, dar nu m-am oprit aici. Desi as fi putut alege odihna dupa o viata foarte activa, în 1994 mi-am infiintat propria institutie de pregatire a asistentilor medicali: Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” din Baia Mare, care a primit acreditare si al carei director am fost.
Numai după ce au survenit probleme de sanatate care mi-au restrans posibilitatile de a lucra, practic de trei ani si jumatate, am predat scoala în mod dezinteresat, fara nicio pretentie materiala, unui profesor care sa duca stafeta mai departe, cu împacarea sufleteasca şi convingerea ca am facut ceea ce trebuia, Incredintand institutia omului potrivit, care sa nu faca niciun compromis.
Dar nici în prezent nu mi-am încetat activitatea, lucrand ca director-fondator al Fundaţiei de Ingrijiri la Domiciliu „ Crucea Alb- Galbenă ”.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.090 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.