HOT Books for HOT Days
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Drept constitutional. Teoria generala a Statului. Jurisprudenta constitutionala. Editia 4 - Marius Andreescu, Andra Puran

Preț: 99,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Vineri, 19 Iul. 2024
ISBN: 9786061814428
Editura:
Anul publicării: 2024
Ediția: 4
Pagini: 246
Categoria: Carti drept

DESCRIERE

Lucrarea are in vedere analiza teoretica si practica in materie constitutionala a problematicii delimitarii intre puterea discretionara si excesul de putere in activitatea institutiilor statului, precum si analiza organizarii puterii statale, nu numai din perspectiva teoriei separatiei si echilibrului puterii in stat, dar si prin aplicarea principiului constitutional al proportionalitatii, stiut fiind faptul ca acest principiu este inscris si in instrumentele juridice de baza ale dreptului Uniunii Europene.

Despre Editia 4

Aceasta editie cuprinde, ca principale noutati, inserarea in continutul lucrarii a unei sectiuni privind semnificatiile constitutionale ale principiului comportamentului constitutional loial in activitatea autoritatilor publice si a unui capitol in care este analizata problematica raporturilor complexe dintre stat si garantarea drepturilor omului. A fost actualizat si completat, cu referire la doctrina si jurisprudenta recenta, capitolul in care sunt analizate reglementarile constitutionale privind integrarea euroatlantica a Romaniei. Au fost completate referirile la jurisprudenta semnificativa a Curtii Constitutionale a Romaniei privind: caracterele si atributele statului, organizarea si activitatea partidelor politice, exercitarea drepturilor fundamentale, structura, organizarea si exercitarea functiei legislative a Parlamentului. Cursul a fost completat si cu o bibliografie generala.

Din cuprins

 • organizarea statala a puterii
 • puterea discretionara si abuzul de putere in activitatea institutiilor statului
 • aplicarea principiului constitutional al proportionalitatii la organizarea statala
 • caracterele si atributele statului roman
 • partidele politice, sistemul elector
 • puterea executiva, puterea judecatoreasca
 • justitia constitutionalar eglementari constitutionale privind integrarea euro-atlantica
 • principii constitutionale aplicabile organizarii activitatii economice si financiare

 
Puncte forte

 • toate institutiile juridice ale dreptului constitutional sunt examinate si analizate in contextul jurisprudentei jurisdictiilor constitutionale romane
 • abordare interdisciplinara cu referiri la stiintele de ramura
 • prezentarea si analizarea jurisprudentei semnificative a Curtii Constitutionale a Romaniei
 • notiunile explicate sunt usor de asimilat, iar prezentarea temelor este facuta intr-un stil clar si logic
 • referinte bibliografice la finalul fiecarui capitol
 • Recomandare: Constitutia Romaniei. Comentarii si explicatii

Despre autori

Dr. Marius Andreescu este judecator la Sectia penala a Curtii de Apel Pitesti si lector universitar doctor la Facultatea de Stiinte Economice si Drept, Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti.

Dr. Andra Nicoleta Puran este cadru didactic la Facultatea de Stiinte Economice si Drept, Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti si consilier juridic.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.4562 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.