Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Elemente de didactica a disciplinelor filologice. Noi perspective - Valeriu Marinescu

Elemente de didactica a disciplinelor filologice. Noi perspective - Valeriu Marinescu
-5%
Preț: 38,95 lei
41,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 19 Apr. 2021
ISBN: 9786062613471
Anul publicării: 2021
Pagini: 256
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Principalul element de originalitate al lucrarii este acoperirea intregii arii curriculare limba si comunicare din invatamantul preuniversitar romanesc (privind atat disciplina limba si literatura romana, cat si limbile moderne); in momentul de fata, nu exista o lucrare similara pe piata de carte din tara noastra. Daca luam in considerare si ultimul capitol, intitulat Provocari: predarea limbii romane ca limba straina, avem, practic, o didactica „intreaga”, completa a limbii romane.
O alta noutate in domeniu a cartii este ca ea il are ca destinatar principal pe profesorul „de astazi” al elevului si studentului „de astazi”, propunand o serie de actualizari ale demersului didactic. Orientarea conceptuala foarte generoasa se ingemaneaza cu bogatia faptelor cercetate, examinate in detaliu.
Un punct „forte” al volumului il reprezinta echilibrul dintre teorie si practica. Aplicatiile sugerate se dovedesc bine alese si gradate in ceea ce priveste complexitatea si dificultatea, aratandu-le profesorilor importanta tratarii diferentiate a elevilor.
Prof. univ. dr. habil. Elena Tirziman

Cartea de fata se asaza, firesc, intre lucrarile de didactica semnate de domnul Valeriu Marinescu si face vizibile preocuparile autorului de teoretizare a activitatilor metodologice si pedagogice specifice mediului preuniversitar si universitar. Lucrarea constituie un ajutor real pentru studentii care se pregatesc pentru cariera didactica, pentru profesorii debutanti, dar si pentru cei cu o oarecare experienta la catedra, prin operationalizarea cunostintelor si prin respectarea principiului gradualizarii achizitiilor. Permanent se ofera exemplificari si explicatii, comparatii si se realizeaza aplicatii diverse, in scopul unei mai bune intelegeri a materialului prezentat.
Autorul a facut efortul (reusit) de a pune informatiile in acord cu actuala legislatie in domeniu si cu noile orientari (de pilda, cu Ordinul ministrului Educatiei nr. 3393 / 2017 prin care a fost aprobata programa scolara pentru disciplina Limba si literatura romana pentru gimnaziu sau cu Ordinul ministrului Educatiei Nationale nr. 4694 / 2019 prin care a fost aprobat noul Curriculum pentru educatia timpurie).

Conf. Univ. dr. Adina Pescaru

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.086 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.